Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman CEO Andrew Messick “We geloven dat we veilige races kunnen organiseren”
De zwemstart van de 70.3 Ironman Geelong (foto: Ironman)
Nieuws

Ironman CEO Andrew Messick “We geloven dat we veilige races kunnen organiseren”

Andrew Messick, CEO van Ironman, is optimistisch over wedstrijden in 2021, met in het voorjaar races in corona-vrije landen zoals Nieuw-Zeeland en in de tweede helft van 2021 Ironman triatlons op grotere schaal. Tijdens de Endurance Exchange conferentie, vorig weekend, sprak Ironman’s CEO Andrew Messick over zijn verwachtingen omtrent de coronasituatie en de kans op wedstrijden in 2021. Volgens Messick zijn er drie factoren die invloed hebben op de vraag of het mogelijk is een wedstrijd te organiseren: hoe actief het coronavirus in een bepaald land is, hoe vergevorderd het lokale vaccinatieprogramma is én of er reisbeperkingen gelden.

Ironman verwacht een langzame terugkeer van wedstrijden, waarbij wedstrijden in het eerste kwartaal van 2021 voornamelijk plaats zullen vinden in landen en regio’s waar weinig coronagevallen zijn. Als voorbeeld noemde Messick Nieuw-Zeeland, Australië, Taiwan en Vietnam. In het tweede kwartaal van 2021 hoopt Ironman op een betere situatie wereldwijd en daardoor een grotere kans op doorgang van races. Met name het derde kwartaal ziet Messick rooskleurig tegemoet: “Dan zullen we de coronagevallen écht zien dalen, hebben we meer mensen die immuun zijn vanwege het vaccineren en zullen we minder last hebben van reisbeperkingen.”

Voorlopig groen licht voor Geelong en Taupo

Voor de tweede factor die Messick noemde, de vaccinatieprogramma’s, werd Israel als voorbeeld gegeven als een land dat goed een wedstrijd kan organiseren aangezien vrijwel iedereen ingeënt is. Overigens organiseert Ironman (vooralsnog) geen races in het land. Of een vaccinatiebewijs ooit een vereiste gaat zijn voor atleten om zich in te schrijven voor een wedstrijd, is niet besproken.

“We gaan er hard voor vechten om wedstrijden weer plaats te kunnen laten vinden”, aldus Messick. “We hebben er vertrouwen in dat we veilige wedstrijden kunnen organiseren; veilig voor de lokale bevolking, onze vrijwilligers en atleten.” Voorlopig moest Ironman alvast de 70.3 Ironman triatlon van Zuid-Afrika annuleren, maar voorlopig ziet het er wel goed uit voor de eerste twee races in 2021: de 70.3 Ironman in Geelong, Australië op 21 februari en de Ironman (en 70.3) Nieuw-Zeeland in Taupo op 6 maart.