Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet pakt eerste podium van 2021 in ‘reverse aquathlon’ in Nieuw-Zeeland
Hanne De Vet in de Blue Lake reverse aquathlon (foto: Hayden Wilde)
Multisports

Hanne De Vet pakt eerste podium van 2021 in ‘reverse aquathlon’ in Nieuw-Zeeland

De Belgische triatlete Hanne De Vet heeft zaterdag in een omgekeerde zwemloop, met eerst 5,5 km lopen en dan 800 meter zwemmen, in Nieuw-Zeeland de eerste Belgische podiumplaats van 2021 behaald. Wij hadden verwacht (en aanvankelijk geschreven) dat ze zondag in Nieuw-Zeeland deel zou nemen aan haar eerse sprint-triatlon van 2021, maar die race komt nog net iets te vroeg volgens Vetje. Hanne verblijft bij haar partner Hayden Wilde, waardoor ze bij aankomst in Nieuw-Zeeland in de kerstvakantie twee weken in quarantaine moest en op de parking van het hotel en in haar hotelkamer moest trainen. Ondertussen heeft ze er al wat mooie trainingen opzitten in de Nieuw-Zeelandse natuur en dat leverde haar zaterdag een eerste podiumplaats op tijdens een ‘reverse aquathlon’.

In het Nieuw-Zeelandse Rotorua vindt dit weekend het Bleu Lake Multisport Festival plaats met op zaterdag een omgekeerde aquathlon en een openwater zwemcompetitie en op zondag een sprinttriatlon. In de omgekeerde zwemloop moest Hanne eerst 5,5 km lopen, op een grotendeels off-road parcours. Nadien volgde nog 800 meter zwemmen in het Blue Lake.

“Trainingvolume nog aan het opbouwen”

De triatlete uit Gooreind moest alleen de Zuid-Afrikaanse Simone Ackermann voo zich dulden. Ackermann woont al jaren in Nieuw-Zeeland en is een vaste waarde in het World Triathlon World Cup circuit. Ackermann won de reverse aquathlon in 31’20. Hanne werd in 32’24 tweede voor Hannah Knighton. Bij de mannen won de Nieuw-Zeelandse topper Tayler Reid in 27’26. Hayden Wilde nam niet deel, maar was fotograaf en cameraman van dienst voor ons, zoals je kan zien in onderstaande Instagram-post van Vetje…

Zondag is er ook nog een sprinttriatlon met 750 meter zwemmen, 16 km fietsen en 5,5 km lopen, maar daarvoor past Vetje voorlopig. “Mijn trainingvolume is nog maar pas aan het opbouwen na amper training in oktober en november,” vertelt Hanne. “We hadden besloten enkel de aquathlon mee te doen om de reactie te zien op het lichaam. In februari zal ik waarschijnlijk wel aan de start verschijnen van een triathlon,” aldus de triatlete van Athletes For Hope.

Uitslagen Blue Lake Reverse Aquathlon 2021