Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen scoren goed in eerste bike-run-bike in Zwift Pro Tri Series
Multisports

Belgen scoren goed in eerste bike-run-bike in Zwift Pro Tri Series

Woensdagavond is de nieuwe Zwift Pro Tri Series gestart met een bike-run-bike concept, waarin de Belgische triatleten Seppe Odeyn en Kenneth Vandendriesschee het meteen goed deden. In deze nieuwe reeks virtuele wedstrijden werd er eerst 8 km non-drafting gefietst, met een pittige slotklim van 2 km. Daarna moest er op de loopband onder een bepaald tempo gelopen worden en tot slot was er nog een fietsrace van 6 rondjes, met 6 beklimmingen.

In het eerste onderdeel waren duidelijk tijdritfietsen te zien bij de deelnemers. Het was non-drafting maar toch bleef de kopgroep grotendeels samen, maar in de slotklim van 2 km op het virtuele parcours van Bologna slaagde de ervaren Zwifter Antony Costes er opnieuw in om weg te geraken en de race te winnen, voor Adam Bowden, die op 3,5 seconden tweede werd. Seppe Odeyn werd knap derde op 13 seconden en Kenneth Vandendriessche finishte 6de op 35 seconden. Het waren niet de tijdsverschillen maar wel de punten die telden en dus stonden onze landgenoten er goed op voor het vervolg.

Bij de 5,7 km lopen werd het ingewikkeld. De mannen werden onderverdeeld in zes categorie├źn en er waren punten te verdienen op basis van het tempo per km. Het maximumtempo was overigens afgepunt op 19 km/uur omdat dat de maximum-snelheid van veel loopbanden is. Kenneth Vandendriessche zagen we niet in actie, net zoals de winnaar van de eerste race, Antony Costes. Matt Hanson pakte de volle 20 punten door onder 3’15 per km te blijven. Seppe Odeyn pakte met een tempo van 3’31 nog 12 punten.

De laatste proef van 11,8 km werd in Crit City gefietst, over 6 ronden, met telkens 6 beklimmingen en ook verschillende punten onderweg te rapen. Kenneth Vandendriessche pikte onderweg wat punten mee en probeerde in de slotronde nog in de aanval te gaan. Maar het kwam toch tot een eindspurt waarin James Cunnama won voor Costes, Laundry en Odeyn, die daardoor 17 punten aan zijn totaal mocht toevoegen.

De eindzege over de 3 onderdelen ging alsnog naar Antony Costes. De Franse triatleet pakte in de tussenspurten in Crit City veel punten zodat zijn niet-deelname aan het looponderdeel meer dan gecompenseerd werd. Dat is iets waar Zwift misschien iets aan moet gaan doen, want het gaf wel een beetje een vertekend beeld om atleten die niet gelopen hebben toch hoog te zien scoren… Seppe Odeyn werd met 47 punten, op slechts 4 punten van Costes, knap zesde…