Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotto wordt naamsponsor Duatlon Series en Tongerlo vervangt Herentals als slotmanche
De start van de duatlon in Halle in 2019 (foto: Ann Denayer)
Duathlon

Lotto wordt naamsponsor Duatlon Series en Tongerlo vervangt Herentals als slotmanche

Als alles goed gaat, start op 11 april de nieuwe Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon en duatlonfederatie. Vrijdag kondigde Triatlon Vlaanderen de naamsponsor van de Series aan en dat wordt Lotto, vroeger ook nog sponsor van de Super Prestige Duatlon wedstrijden in vervlogen tijden. Bovendien raakte ook bekend dat de wedstrijd in Herentals niet zal doorgaan, maar dat de slotmanche doorschuift naar Tongerlo, met start en finish op het Sporta-centrum.

België is altijd een topland geweest in duatlon en het was dan ook een aangename verrassing dat de duatlonsport een nieuwe boost krijgt dit jaar door de Lotto Duatlon Series. Nieuwe 3VL-partner 6D nutrition zorgt overigens voor extra prijzenpakketten voor de duatleten. De Lotto Duatlon Series starten op 11 april in Ocquier, daarna komen Oudenaarde, Pittem, Kortrijk, Ieper en de klassieker in Halle aan bod. Helaas is de slotmanche van 28 augustus in Herentals geannuleerd, maar Westfit, het multisport-team uit Westerlo, sprong in de bres en organiseert op 19 september de slotmanche in Tongerlo, op het bekende domein van Sporta.

Meer info vind je op de website van Triatlon Vlaanderen