Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Collins Cup triatlon tussen Europa, VS en rest van de wereld krijgt nieuwe datum
Nieuws

Collins Cup triatlon tussen Europa, VS en rest van de wereld krijgt nieuwe datum

De PTO, de Professional Triathletes Organisation, heeft woensdag aangekondigd dat de Collins Cup triatlon een nieuwe datum krijgt in 2021. De wedstrijd vindt op 28 augustus plaats in X-Bionic Sphere in Samorin, waar in mei nog The Championship van Challenge Family plaatsvindt. Met een prijzenpot van maar liefst 1.5 miljoen dollar is de Collins Cup een race waar niet alleen profs, maar zeker ook triathlonliefhebbers naar uitkijken. Zij moeten allemaal wel wat langer wachten, want deze internationale race waarbij het concept ‘Europe vs America vs International’ wordt toegepast, zal niet in mei maar in augustus plaatsvinden. De wedstrijd is zojuist verschoven naar 28 augustus. “Zo hebben profs meer tijd om zich te kwalificeren.”

Challenge Family’s The Championship blijft gewoon op 23 mei staan, maar de Collins Cup verschuift dus een paar maanden door. Overigens blijft de locatie voor beide events gewoon gelijk: namelijk Samorin in Slowakije. “2021 wordt opnieuw een uitdagend jaar om internationale sportevents te organiseren”, legt PTO CEO Sam Renouf uit, “maar vorig jaar hebben we in Daytona al laten zien dat we dat kunnen. Daarnaast laat het lokale team achter Challenge Family’s The Championship al jaren zien een geweldige wedstrijd met internationaal karakter neer te kunnen zetten. Door het uitstel naar augustus krijgen triatleten uit alle regio’s ook meer tijd om zich goed voor te bereiden op de Collins Cup.”

De Ryder Cup van de triatlonsport

De Collins Cup is er gekomen om, net zoals de Ryder Cup in golf, de beste triatleten van Europa, de USA en de rest van de wereld tegen elkaar uit te laten komen. De naam Collins verwijst overigens naar marine-officier John Collins, die samen met zijn vrouw Judy aan de wieg stond van de Ironman triatlon in Hawaii. De Collins Cup zou normaal al in 2020 gehouden worden in Samorin, maar moest door de corona-crisis wijken.

Rachel Joyce, medevoorzitter van de PTO, kijkt er er alvast naar uit: “In de Collins Cup zullen legendarische teamcaptains de beste triatleten van vandaag aanvoeren in een strijd om te zien welke regio de triatlonsport domineert. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en bovendien zal de Collins Cup een platform zijn voor professionals en fans om onze sport in de kijker te zetten.”