Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
AFTERSHOKZ OPENMOVE, een unieke geluidsbeleving voor onderweg
Foto's 3athlon.be / Mario Vanacker
Gear

AFTERSHOKZ OPENMOVE, een unieke geluidsbeleving voor onderweg

Tijdens de lange trainingsuren op de rollen of buiten kan een streepje muziek zeker geen kwaad. Oortjes binnen geen probleem maar buiten laten we toch graag de oren open om het omgevingsgeluid mee te pikken. Met de AfterShokz OpenMove kan je van beide ‘genieten’ waardoor de veiligheid onderweg behouden blijft. Een review om zeker te lezen!

Geluidstrillingen

Dankzij de mannen van TwoTone Amsterdam leerden wij dit ietwat vreemde apparaat kennen. In tegenstelling tot de klassieke oortjes plaats je de OpenMove niet in maar langs de oren. Je oren blijven dus vrij waardoor het omgevingsgeluid niet verloren gaat. Door het creëren van geluidstrillingen bereikt de muziek via de schedel je zintuigen. In het begin was het ietwat wennen want het geluid klinkt gewoon anders maar zoals alles raak je ook aan deze Openmove snel gewoon.

Wil je toch op de gewone manier (vb in de auto of tijdens indoorsessies) naar je geliefkoosde nummers luisteren. Dankzij de meegeleverde oorstoppen en de ‘earplug mode’ en kan je kan op de ‘gewone’ manier naar muziek luisteren.

Multifunctionele knoppen

De AfterShokz OpenMove koppel je zeer eenvoudig dmv Bluetooth aan je smartphone. Ook de bediening is zeer gebruiksvriendelijk. Luider en stiller zetten van het geluid wijst zichzelf uit maar de multifunctionele knoppen kunnen heel wat meer zoals overgaan naar het volgend nummer tot het opnemen van een telefoonoproep. Dit alles is zeer uitvoerig uitgelegd in de bijgeleverde gebruiksgids.

Bellen kan je dus ook probleemloos met dit apparaat wat van deze OpenMove de perfecte tool maakt om mee te nemen in de auto om handsfree te kunnen bellen.

Ons verdict

Het was een fijne kennismaking met de AfterShokz OpenMove. Zowel achter onze desk als tijdens de indoortrainingen is dit apparaat een veelgebruikte hulpmiddel. Ook op de fiets gingen we er regelmatig mee op pad al moet je in het begin wat zoeken naar de goede positie wanneer je ook een zonnebril achter je oren wil steken. Eenmaal op weg konden we van een veilige rit ondersteund met een streepje muziek genieten. Voor de richtprijs van €89,95 ligt de AfterShokz OpenMove voor jou klaar.