Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck samen met Frodeno in Hoka topteam: “Tegen dat ik win in Hawaii is hij misschien op pensioen”
Pieter Heemeryck lid van het topteam van Hoka One One (foto: Hoka One One)
Extra

Pieter Heemeryck samen met Frodeno in Hoka topteam: “Tegen dat ik win in Hawaii is hij misschien op pensioen”

Hoka One One, dat onlangs nog de nieuwe Carbon X2 loopschoen uitbracht, heeft deze week zijn EMEA-topteam bekendgemaakt en bij de 21 nieuwe internationale atleten zit ook een Belgische toptriatleet: Pieter Heemeryck wordt vanaf 2021 ploeggenoot van onder andere Jan Frodeno en Joe Skipper in het Hoka One One topteam. Ploeggenoot of niet, als Pieter ooit Hawaii wil winnen, moet hij Frodeno wel kloppen. “Tegen dan gaat Frodeno misschien met pensioen en anders zien we dat wel in Hawaii, zeker…?”

Pieter Heemeryck is alvast blij met het nieuwe partnership: “Ik ben trots om bij de Hoka-familie te horen,” vertelt Pieter. “Als atleet wil je de beste uitrusting dragen en Hoka biedt mij met zijn innovatiegeest en schoenen van de hoogste kwaliteit veel toegevoegde waarde. Mijn hoofddoel voor 2021 is om te kwalificeren voor de Ironman Hawaï in oktober 2021. Het is altijd mijn droom geweest om deel uit te maken van de top en te strijden om de titel op het hoogste niveau.”

Frodeno kloppen om Hawaii te winnen

Pieter wordt bij het Hoka One One topteam ploegmaat van triatlonlegende Jan Frodeno, maar dat was niet de voornaamste reden om voor Hoka te kiezen. “Het is een leuke extra, maar zeker niet de reden waarom ik bij Hoka heb getekend,” legt Pieter uit. “Door Seppe (Odeyn, de ex-wereldkampioen duatlon die al langer op Hoka’s loopt – redactie) heb ik de schoenen getest en na een paar weken was ik 100 procent overtuigd van de kwaliteit van de schoenen. Hoka is een merk dat steeds innoveert en inspeelt op de huidige veranderingen binnen de loopwereld waardoor ik snel besloot om een samenwerking aan te gaan voor 2021 en 2022.”

Pieter Heemeryck klaar voor 2021 (foto: Hoka One One)

Om de Ironman van Hawaii ooit te winnen, zal hij dus ploegmaat Frodeno zien te kloppen: “Tegen dan gaat Frodeno misschien met pensioen en anders zien we dat wel in Hawaii, zeker?” lacht Pieter. “Het is zeker cool om met dezelfde schoenen als Frodeno te kunnen lopen en uiteindelijk een bevestiging van de topkwaliteit aangezien Frodeno toch gekend staat voor alleen maar met het beste materiaal aan de start te willen staan.

“Racen op Carbon X2 op halve en volledige”

Wij kijken alvast uit naar de eerste races in 2021 en zijn benieuwd naar de loopsnelheid van Pieter. “De nieuwste Carbon X 2 is echt wel een topschoen. Ik ga deze dan ook zowel voor de halve als de volledige afstand gebruiken. Ik heb deze nu uitvoerig kunnen testen en kan hem alleen maar aanbevelen. Op training loop ik eigenlijk met vrij veel modellen uit het Hoka gamma. Momenteel zijn mijn favorieten de Rincon en de Mach series, al durf ik wel vaak de Carbon X SPE boven te halen als de training wat rapper mag gaan,” aldus Pieter.

Eerste Belg in Hoka topteam

Hoka heeft 21 nieuwe internationale atleten getekend. De nieuwkomers voegen zich bij de 73 bestaande Hoka-atleten op het gebied van triatlon, trail, road en track. Bij de nieuwelingen zit de Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck, in 2019 nog 2de in The Championship en onze nieuwe Belgische hoop op succes in de Ironman van Hawaii de komende jaren. Vanaf 2021 loopt de triatleet van het Domo-Scott team op Hoka loopschoenen. En hij wordt ploegmaat van Ironman-legende en olympisch kampioen Jan Frodeno en de Britse Ironman-topper Joe Skipper. Pieter is de eerste Belg in het topteam van Hoka, waarvan ook de Nederlandse triatletes Els Visser en Tessa Kortekaas deel uitmaken.

De Carbon X2, maar ook andere schoenen uit het Hoka gamma, zijn onder andere te vinden bij 3athlon.be partners Vedette Sport, Triathlon24.be en Optimize.