Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT naar 2006 met topsportschool-triatleet Wannes Swinnen: “Droom van Spelen of Zofingen…”
Wannes Swinnen in de triatlon van Veurne in 2019 (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Throwback Thursday

TBT naar 2006 met topsportschool-triatleet Wannes Swinnen: “Droom van Spelen of Zofingen…”

In de Jogclub Podcast hadden ze vrijdag 5 februari triatleet en sportwetenschapper Wannes Swinnen te gast en natuurlijk ging het dan over de innovaties in de loopschoenen. Maar Wannes is ook nog altijd triatleet en heeft een verleden op de toenmalige topsportschool. Hij was er collega van onder andere Victor Campenaerts. Wij gaan in deze Throwback Thursday terug naar 2006 toen een piepjonge Wannes Swinnen bij ons in de kijker werd gezet als leerling van de topsportschool. en we het met hem hadden over zijn grote dromen en voorbeelden. Van de generatie van Wannes, Victor, Thomas Jurgens, Maarten De Bolster, Gilles Cottyn, Kobe Laleman, Simon Naessens en Lukas De Jonghe is er uiteindelijk niemand olympisch kampioen triatlon geworden, maar misschien zit Zofingen er alsnog in…

In de Jogclub Podcast stootten Seppe en Bobby op een interview met Wannes in het archief van 3athlon.nl. Het gaat om een aflevering uit een reeks interviews over de toenmalige topsportschool door Jim De Sitter, in 2006 op 3athlon.be verschenen. Wannes Swinnen had het er over zijn idolen Gerrit Schellens, Rutger Beke en Hamish Carter maar ook over de droom om in Zofingen te winnen. Het originele interview vind je op 3athlon.be.

Ondertussen is Wannes Swinnen als atleet alleszins uitgegroeid tot een liefhebber van het avontuurlijke en vooral langere werk. In zijn eerste Ironman, in Zwitserland in 2019, werd hij meteen vierde in zijn age group. Dit jaar staat de Ironman van Klagenfurt op het programma. We duimen mee voor Wannes dat die wedstrijd kan doorgaan. En wie weet zie je Wannes hier ook nog voorbijkomen met wat extra wetenschappelijke uitleg over snelle loopschoenen.

Eerder besprak hij voor 3athlon.be al uitgebreid de Nike Vaporfly schoenen.