Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sportdomein Hazewinkel in Willebroek nieuwe uitvalsbasis voor Vlaamse triatleten
Hazewinkel was in 2020 het strijdtoneel van een T3 triatlon (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Nieuws

Sportdomein Hazewinkel in Willebroek nieuwe uitvalsbasis voor Vlaamse triatleten

Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon- en duatlonfederatie, kondigde begin februari aan dat de plannen rond zijn om in 2022 te verhuizen van de huidige kantoren in Kessel-Lo naar het nieuwe hoofdkwartier in het Sport Vlaanderen domein Hazewinkel in Willebroek. In 2020 organiseerde Triatlon Vlaanderen op het domein een erg geslaagde T3 Team Series race en toen al was duidelijk dat dit domein erg geschikt is als eventuele centrale triatlon-locatie, met zwemwater, fiets- en loopparcours vlak bij elkaar. Wij staken ons licht op bij Michaël Schouwaerts, voorzitter van 3VL, en ook hij droomt over een mogelijk toekomstig geïntegreerd triatlon centrum.

Michaël Schouwaerts is als voorzitter duidelijk trots op de toekomstige uitvalsbasis van Triatlon Vlaanderen. “Als federatie bouwen we de toekomst rond een aantal steunpunten die we ook effectief willen uitdragen in onze eigen dagelijkse werking,” vertelt Michaël. “De ‘bereikbaarheid’ en ‘beschikbaarheid’ voor onze leden is daarbij cruciaal en op dat punt konden we niet slechter zitten dan de huidige kantoren, die waren niet alleen weinig uitnodigend maar straalden ook weinig connectie met onze sport en passie uit.”

In Hazewinkel komt Triatlon Vlaanderen terug terecht bij een oude bekende. Centrum-manager Kurt Lobbestael was een van de trainers aan de vroegere triatlon-topsportschool (waarvan we in onze Throwback Thursday nog een interview met Wannes Swinnen brachten uit 2006) en is heel lang verbonden geweest aan de triatlonsport. “Door onze goede contacten met Sport Vlaanderen en het concreet plan in Hazewinkel kwam deze opportuniteit langs en we hebben uiteraard niet getwijfeld,” gaat Michaël verder. “Het is een locatie die sport uitstraalt, die het contact met Sport Vlaanderen en andere federaties versterkt én die mogelijkheden biedt naar sportfaciliteiten.”

Mogelijk toekomstig triatloncentrum

“Dit is een unieke kans die we niet voorbij konden laten gaan. Onze nieuwe kantoren zullen onze passie en gastvrijheid uitstralen zodat we onze leden na de corona-crisis kunnen ontvangen en helpen waar mogelijk.”

Hazewinkel biedt volgens ons ook kansen om in navolging van andere landen naar een centraal trainings-centrum te gaan. Ook Michaël zit op dezelfde lijn. “Misschien dat we in de toekomst ook verder kunnen evolueren naar een volwaardig en geïntegreerd triatlon centrum met sportieve mogelijkheden. Tot nu toe was de triatlon-gemeenschap steeds met succes ’te gast’ in Hazewinkel met trainingssessies en wedstrijden, recent nog in een Covid-19 formule. Dat deed velen al langer dromen van een meer geïntegreerde werking van de federatie op deze unieke locatie. Het is fantastisch voor de ontwikkeling van onze sport dat we deze droom nu stap per stap kunnen realiseren,” aldus Michaël Schouwaerts.