Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heroptreden van toptriatleet Jan Frodeno in Challenge Miami
Jan Frodeno tijdens zijn winst in Roth (foto: Challenge Roth)
Nieuws

Heroptreden van toptriatleet Jan Frodeno in Challenge Miami

Eindelijk zullen we de allerbeste triatleet ter wereld – volgens de PTO ranking – weer in actie zien: Jan Frodeno bevestigde zojuist aan de start te staan van de eerste editie van Challenge Miami. Op 12 maart 2021 zal een ijzersterk deelnemersveld het tegen elkaar opnemen in een unieke Middle Distance, die net zoals bij Challenge Daytona gedeeltelijk plaatsvindt op een racecircuit; in dit geval de Homestead-Miami Speedway.

Het is lang geleden dat we Frodeno in actie zagen bij een triathlon. Terwijl een aantal pro atleten vorig jaar nog aan de start verschenen bij een wedstrijd, racete Frodeno voor het laatst toen hij Ironman Hawaii won in oktober 2019. Overigens zou de atleet aan de start staan van Challenge Roth in 2020, maar door het coronavirus vond dit evenement geen doorgang. In juli 2021 hoopt Frodeno alsnog terug te keren naar Roth, de wedstrijd waar hij in 2016 het huidig Wereldrecord Long Distance neerzette (7:35:39 uur). Ook in ‘normale’ jaren zien we de Duitser slechts zelden racen buiten het WK Ironman om, dus dat Frodeno in maart naar Miami afreist, mag een unicum genoemd worden.

Concurrentie

De grootste concurrentie kan Frodeno waarschijnlijk verwachten van de Canadees Lionel Sanders, de Amerikanen Timothy O’Donnell, Ben Hoffman, Andrew Starykowicz – die vorig jaar een dopingschorsing uitzat – en de Amerikaanse Belg Rudy von Berg.

Lucy Charles publiekstrekker bij de dames

Donderdag maakte de organisatie van Challenge Miami al bekend dat ook bij de dames een wereldtopper aan de start staat, namelijk Lucy Charles. Ook bij de vrouwen kunnen we rekenen op een prachtige battle, met de Duitse Anne Haug, de Canadese Paula Findlay, de Australische Sarah Crowley en de Amerikaanse Meredith Kessler. Laatstgenoemde nodigt triatleten uit om tijdens een deel van haar trainingen virtueel aan te sluiten.

Over een afstand van 1600 meter zwemmen, 62,7 kilometer fietsen en 16,9 kilometer lopen, zullen atleten uitvechten wie er met de winst vandoor gaat. Zowel het zwemmen, fietsen als lopen vinden grotendeels plaats binnen het nascar-circuit.