Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thomas Voeckler treedt in voetsporen van Frederik Van Lierde, in 2021 aan start 70.3 IM Sables d’Olonnes
Thomas Voeckler in de Tour de France in 2012 (foto: Wikimedia/Filip Bossuyt)
Nieuws

Thomas Voeckler treedt in voetsporen van Frederik Van Lierde, in 2021 aan start 70.3 IM Sables d’Olonnes

Volgens de internationale triatlonwebsite Triathlon Today krijgen we in 2021 het echte triatlondebuut van Thomas Voeckler, de Franse wielrenner die alle harten veroverde met de bolletjestrui in de Tour en zijn aanvallende houding in zowat elke koers die hij reed. In 2019 nam hij al eens deel aan de 70.3 Ironman Sables d’Olonne als fietser van een sterk Frans trio. Hij zette toen de snelste fietstijd neer op de 90 km. In 2021 treedt hij echt in de voetsporen van Frederik Van Lierde, die in 2019 de wedstrijd in de Vendee won, met een individuele deelname aan de 70.3 Ironman Sables d’Olonne. Wij zijn alvast benieuwd naar de zwem- en loop-prestaties van Titi…

De 41-jarige Thomas Voeckler was in zijn wielercarriere een van de populairste Franse wielrenners. Titi stond bekend als aanvaller, met altijd gekke bekken bij elke krachtexplosie. In de Tour de France won hij vier etappes, hij droeg twee keer tien dagen lang de gele leiderstrui en werd winnaar van de bolletjestrui in 2012. In 2017 naml hij afscheid als renner. Tegenwoordig is hij teeam-manager van de nationale Franse wielerploeg. In 2019 nam hij in de 70.3 Ironman Sables d’Olonne deel met het trio MX3 Elite, met zwemmer Mathis Rocard en loper Julien Cougnaud. Voeckler zette toen de snelste fietstijd neer, een paar seconden sneller dan winnaar Frederik Van Lierde.

Na die halve triatlon vertelde Voeckler al over zijn plan om ooit een individuele triatlon te doen. Op 4 juli 2021 is het zo ver. Dan staat Voeckler aan de start van diezelfde 70.3 Ironman Sables d’Olonne. Of de 41-jarige Fransman bij de M40 start of bij de Pro’s is ons nog niet duidelijk, maar we zijn dus wel benieuwd waar hij ergens zal eindigen en hoe het zwemmen en het fietsen hem zal vergaan…