Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Met de Brooks Scape ben je klaar voor het langere werk op de fiets.
Foto's Mario Vanacker
Gear

Met de Brooks Scape ben je klaar voor het langere werk op de fiets.

Gravelbiken zit in Europa steeds meer in de lift en ook de extreme varianten hierop zijn steeds minder zeldzaam. Voor sommige uitdagingen ben je al snel meerdere dagen onderweg en moet je jezelf dan ook kunnen behelpen. Brooks bracht onlangs met de Scape bikepacking serie een tassencollectie uit waardoor je zonder zorgen jouw grote avontuur kan aanvatten.

In stijl

Wie Brooks zegt denkt aan ‘vintage’ of ‘retro’ en dat is deze keer niet anders. Zoals we van Brooks England mochten verwachten is de Scape tassencollectie eveneens een zeer stijlvolle aanvulling op je uitrusting. Daarnaast tonen de tassen zeer stevig en na enkele ritten met de tassen waren we ook zeer positief over de prestaties hiervan onderweg. Wij gingen alvast geen grindpad uit de weg om deze review op te maken en de tassen bleven tijdens enkele uitdagende tracks steevast op hun plaats zitten.

De Scape serie is gemaakt van een slijtvast polyester dat bestand is tegen schuren en niet zal verkleuren of verzwakken door UV-licht en daarnaast zijn de tassen ook nog eens waterdicht, uiteraard. Wij mochten met de Seat bag en de Handlebar roll dankzij TwoTone Amsterdam twee items uitkiezen die je nodig hebt voor het langere werk.

Scape Seat Bag

De Scape seat bag is een robuuste tas die achter je zadelpen hangt tijdens de rit. De montage wijst helemaal zichzelf uit en in minder dan 5 minuten was deze tas aan de fiets bevestigd. Beginnen doe je met de houder die je makkelijk aan je tweewieler kan laten ook wanneer je materiaal uit de zak nodig hebt.

Het materiaal die je meeneemt steek je dus in een volledig waterdichte zak die je makkelijk kan oprollen zodat geen druppel water je lekker droge kledij kan bereiken. Dankzij het ventiel kan je alle lucht uit de zak duwen waardoor je echt wel veel materiaal kan ‘meezeulen’ onderweg. Wij deden de test met een volledig verse fietskit (fietsbroek, shirt, thermisch ondergoed, twee paar kousen en een handdoek), en nog stelden we vast dat er gerust nog meer bagage kon meegenomen worden.

Scape Handlebar Roll

Met de Handlebar Roll bewijst Brooks dat ze werkelijk geen enkele detail uit het oog verloren bij de constructie van deze Scape tassenset. Net zoals bij de Seat Bag dien je eerst de houder aan je stuur bevestigen waar je de oprolbare zak met materiaal kan in fitten. Dankzij de meegeleverde tussenstukken kan je zelf kiezen hoeveel spatie je laat tussen het stuur en de tas waardoor je stuur volledig vrij blijft en je handen als ‘normaal’ het stuur kan vastnemen, een zeer belangrijke toevoeging!

Ook hier wijst de montage volledig zichzelf uit. in de zak steken we een zakje met oplaadkabels voor smartphone en fietsverlichting, portefeuille, wasgerief, een kleine handdoek, reservehandschoenen en reservemuts. Andermaal constateren we dat we nog helemaal niet volgeladen zijn, een leuke vaststelling.

Ons verdict

De scape tassencollectie is in onze ogen een absolute voltreffer. Wij gingen met slechts twee tassen uit de collectie op pad en konden probleemloos bagage voor een tweedaagse meenemen. de Seat Bag heeft de richtprijs van €130 en de Handlebar Roll haal je voor €125 in huis. Bekijk zeker de website van Brooks England om de varianten te bekijken en te zien welke samenstelling het best bij jouw avontuur past.