Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zien we toploper Robin Hendrix in triatlon Kapelle Op Den Bos? “Ik heb ooit over triatlon getwijfeld…”
Robin Hendrix te gast bij Seppe Odeyn en Bobby Paesen (foto: Jogclub Podcast)
Multisports

Zien we toploper Robin Hendrix in triatlon Kapelle Op Den Bos? “Ik heb ooit over triatlon getwijfeld…”

Topatleet Robin Hendrix maakt tegenwoordig furore op de 3.000 meter op de piste en 5.000 meter stratenlopen, maar voor hetzelfde geld was hij een triatleet geworden. In de meest recente aflevering van de Jogclub Podcast heeft Robin het over zijn vroegere sportieve carriere in het zwemmen. Vanuit die sport maakte hij uiteindelijk de overstap naar atletiek, maar dat had even goed triatlon kunnen zijn. “Na het zwemmen, heb ik getwijfeld over triatlon, mijn ouders kochten me zelfs een koersfiets van de Decathlon toen ik 14 was. Maar het is uiteindelijk atletiek geworden. Maar als ik kan, wil ik wel eens aan de start staan van een triatlon…”

Nadat Isaac Kimeli en Stijn Baeten al gepasseerd waren in de Jogclub Podcast bij Seppe Odeyn en Bobby Paesen, werd het hoog tijd om die andere topper, Robin Hendrix, uit te nodigen. Het werd een aangenaam gesprek, over lopen op grote voet en Adidas-topschoenen voor een atleet met schoenmaat 46. En er wordt gelachen met de Eurosong for Kids van het veldlopen.

“Graag aan start van triatlon Kapelle Op Den Bos”

Maar het gaat dus ook over triatlon en daarmee trok Robin Hendrix meteen onze aandacht. “Ik ben mijn sportieve carriere begonnen als zwemmer, met als beste nummer de 200 meter crawl,” vertelt Robin. “Na het zwemmen, heb ik getwijfeld over triatlon, mijn ouders kochten me zelfs een koersfiets van de Decathlon toen ik 14 was. Maar het is uiteindelijk atletiek geworden. Maar als ik kan, wil ik wel eens aan de start staan van een triatlon. Ik wil het wel eens met mijn trainer bespreken om, als het past in ons programma, mee te doen aan de kwarttriatlon van Kapelle Op Den Bos,” aldus Robin. De atleet die 13’19 liep in een Italiaanse 5.000 meter stratenloop, slechts 1 seconde boven het Europees record, woont in Kapelle Op Den Bos. Ze hebben het er in de Jogclub Podcast nog over dat het beter Kapelle Aan De Vaart was genoemd. En Seppe en Bobby geven de tip aan Robin om zich voor de kwarttriatlon te laten begeleiden door Bruno ‘Bruce’ Clerbout…