Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche opnieuw op podium in derde Zwift Pro Tri race, ook Odeyn in top-5
Multisports

Kenneth Vandendriessche opnieuw op podium in derde Zwift Pro Tri race, ook Odeyn in top-5

Voor de derde week op rij hebben de Belgische triatleten Kenneth Vandendriessche en Seppe Odeyn zich laten gelden in de Zwift Pro Tri Series 3, een reeks van virtuele bike-run-bike wedstrijden op het online Zwift-platform. Kenneth Vandendriessche kwam als ‘Kenny V’ weer heel wat keren ter sprake, na een derde plaats in de eerste klimkoers en de overwinning in de loopwedstrijd. In de finale sprint in het criterium werd hij pas zevende en daardoor moest hij de zege alsnog aan Antony Costes laten, die voor de tweede keer op rij de wedstrijd won dankzij de tussensprinten in het criterium. Seppe Odeyn werd knap vijfde.

De nieuwste Z Pro Tri Series 3 bestaat uit drie onderdelen. Voor de Belgische volgers was het lang bang afwachten, want door een technisch issue kwamen de wattages en de tijden en positie van Seppe Odeyn niet in beeld tijdens het eerste deel in de klimkoers. Kenneth Vandendriessche kwam wel in beeld, door als tweede achter Matt Hanson op de top van de klim door te komen. Uiteindelijk was het wattage van Odeyn nog wat hoger. Hanson dus op 1, Odeyn op 2 en Vandendriessche op 3.

Criterium en tussensprints opnieuw beslissend

In het looponderdeel kwam Kenny V op de webcam meermaals in beeld. Hij hield het hoogste tempo aan, kwam als eerste over de streep en pakte het maximum van de punten. Maar in zijn zog volgden nog een aantal triatleten die de 20 punten binnenhaalden. Seppe Odeyn bleef boven de vijf minuten en scoorde 12 punten zodat hij in de rangschikking wat terugzakte. Na het fietsen en het lopen ging Vandendriessche met 38 punten aan de leiding, 1 puntje meer dan Antony Costes, maar ook anderen volgden op korte achterstand.

Het criterium over zes ronden, met ook zes tussensprints, zou opnieuw de doorslag geven. Costes is heel bedreven in het perfect timen van die spurten en hoewel Seppe Odeyn een aantal keer probeerde om de Fransman punten te ontfutselen, scoorde Costes toch weer voldoende punten om niet eens de eindsprint te moeten winnen. Kenneth kwam in die eindsprint helaas als 7de en laatste van het kopgroepje binnen. Daarmee totaliseerde hij 52 punten over de drie onderdelen, goed voor een gedeelde podiumpaats me Jackson Laundry, die op plaats 2 eindigde wegens beter resultaat in de slotrace. Antony Costes won met 57 punten. Kenny V was dus derde, vlak voor Matt Hanson. Seppe Odeyn totaliseerde 48 punten en pakte een knappe vijfde plaats.