Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
10 dingen die je moet weten als je een relatie met een triatleet of triatlete begint…
Simon Van Roy en Jana Van Steenbrugghe (foto: Lore Vanbetsbrugge)
Fun

10 dingen die je moet weten als je een relatie met een triatleet of triatlete begint…

Als je met een triatleet of triatlete begint te daten, dan ziet dat er in het begin absoluut rooskleurig uit. De doorsnee triatleet of triatlete beschikt doorgaans over een atletisch lijf, houdt er een gezonde levensstijl op na en heeft karakter, uithouding en passie… Maar als er een echte relatie van komt, bezint dan eer ge begint. Mogelijk kunnen deze 10 tips van 3athlon.be je helpen:

1 – Feestjes zijn uit den boze, behalve dan de post-race-party

De Belgen op de age group party na het WK in Rotterdam (foto: Belgium3Team)

Feestjes met familie, vrienden of gewoon zelf lekker uitgaan… Het zit er niet meer in als je triatlonpartner in zijn of haar race bubble zit in de laatste weken voor het (eerste) grote doel van het seizoen. Maar niet getreurd, eens de grote wedstrijd er op zit, is er wel tijd voor een geweldige post-race party. Al duurt dat feestje nooit lang, want na al dat trainen en die zware triatlonwedstrijd gaan de meesten na vijf pintjes onderuit. En ooit al eens een triatleet zien dansen met verkrampte race-benen…?

2 – Je kunt maar beter van de Italiaanse keuken houden

Hou je van Italiaans eten? Dan zit je goed met een triatleet of triatlete aan je zij. Bereid je voor op massa’s pasta, met een driedubbel volume de laatste dagen voor de wedstrijd. En als je zelf van snoep houdt, zoek dan naar goeie plaatsjes in huis om het te verstoppen, want anders verdwijnen al die snacks op mysterieuze wijze na elke zwem-, fiets- en loop-training…

3 – Je halve leven komt op Strava te staan

Om nooit te vergeten, die romantische wandeling in het bos met jullie tweetjes hand in hand, of dat gezellige gezamenlijke fietstripje van het ene terrasje naar het andere… Je zal het inderdaad nooit meer vergeten, want het wordt voor iedereen zichtbaar bewaard voor de eeuwigheid. Want “If it ain’t on Strava, it didn’t happen”. Bereid je er maar op voor dat je halve leven vastgelegd wordt op Strava. En leer belangrijke termen als KOM en QOM op tijd kennen… Of word zelf lid van de 3athlon.be Strava groep…

4 – Voorzichtig in februari en plan niks in oktober

Oktober is Hawaii-maand (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

Heb je al een tijdje een relatie met een triatleet en wil je een volgende stap zetten in je leven? Dan kan je maar beter goed plannen. Zwanger worden in februari is uit den boze. Trouwdatums en andere grote gelegenheden in oktober mag je ook vergeten. Tenzij je op het strand in Kona zelf trouwt, is de maand oktober voorbehouden aan het WK Ironman in Hawaii. Wist je overigens dat de meeste triatlonbaby’s half juli worden geboren? Inderdaad, exact negen maanden na de Ironman Hawaii…

5 – Mechanieker, bevoorrader en mental coach tegelijkertijd

In een wielerwedstrijd zitten in de volgwagen minstens een ploegleider en een mechanieker en in de bevoorradingszone zie je nog een aantal helpers met bidons en etenszakjes druk in de weer. Reken er op dat je als triatlonpartner al die jobs samen op je bord krijgt: mee het materiaal verzorgen, massa’s gellekes en sportdrank met je meevoeren op een wedstrijd en een pak mental coaching toepassen. En ook nog tijdsverschillen doorgeven, age group rankings in het oog houden en een goeie fysiek hebben om van start naar wisselzone 1 naar wisselzone 2 naar de finish te spurten…

6 – Fashion statements en Ironman t-shirts

Ben jij normaal gezien de fashionista binnen het gezin? Zet dan je gevoel voor mode meteen maar opzij. Want eens de kleur van de fiets gekozen, volgt er een volledig assortiment in hetzelfde kleurgamma: stuurlint, fietsschoenen, triatlonkledij, helm, sokken, zonnebril, petje… Als jouw triatlonpartner voor fluo wil gaan, dan is het wel tijd om in te grijpen. En wen er ook ineens aan dat je halve kleerkast uitpuilt met Ironman t-shirts… Bovendien kan je tips delen over het ontharen en scheren van je benen…

7 – Een barista-diploma kan wonderen doen

Wil je je helemaal in de gratie werken van je triatlonpartner? Bekwaam je dan in de subtiele kunst van het koffiezetten. Een opleiding tot barista zorgt ervoor dat je tot het einde van je dagen op eeuwige trouw mag rekenen. Koffie is waarschijnlijk de grootste verslaving van zowat elke triatleet, dus doe er je voordeel mee.

8 – Leer leven met de pain cave

Zoals de meeste vrouwen een dressing willen, en veel mannen een man-cave, zo heeft de triatleet de paincave… Verzet je er niet tegen, op een gegeven moment zal je partner een deel van het huis claimen om deze om te toveren tot trainings-annex-media-ruimte. Hij of zij zal er een groot deel van de winter met en op verschillende constructies trainen, ondertussen kijkend naar motivatievideo’s van Lionel Sanders en Daniela Ryf…

9 – Extra tijd voor jezelf

Als je zelf iemand bent die af en toe nood heeft aan wat me-time en graag met vrienden en vriendinnen solo op pad gaat, dan is een triatlonpartner een uitstekende keuze. Ben je het meer aanhankelijke type? Dan mag je je voorbereiden op ellenlange duurtrainingen van een paar uur in het lopen tot en met halve dagen op de fiets. Veel extra tijd voor je zelf, geniet ervan…

10 – Gewoon meedoen

Triatlonkoppel Charlotte en Jurgen gekwalificeerd voor Nice (foto: Charlotte Mensaert)

Om helemaal op dezelfde lijn te zitten met je triatlonpartner rest er maar 1 ding. Zelf ook triatleet worden. We zien het steeds meer, enthousiaste triatlonkoppels die trainingen en wedstrijden met elkaar delen. Als dat na verloop van tijd in je relatie gebeurt, dan is het jouw ideale kans om hem of haar te confronteren met de negen bovenstaande punten 😉