Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zo ziet Adam Hansen zijn toekomstige custom ‘Hanseeno’ triatlonfiets er uit
De Hanseeno moet een ultralichte en erg smallle triatlonfiets worden (foto: Adam Hansen RR)
Extra

Zo ziet Adam Hansen zijn toekomstige custom ‘Hanseeno’ triatlonfiets er uit

Dat Adam Hansen na een succesvolle wielercarriere overstapt naar de triatlonsport, is ondertussen bekend nieuws, maar de Australiër wil aan triatlon doen met een zelf ontworpen en gebouwde triatlonfiets. Na een wedstrijd onder graphic designers op 99designs, volgt nu de doorontwikkeling van wat volgens Hansen de smalste triatlonfiets ooit moet worden, met frame en vorken van slechts 28 millimeter breed. In een interview met Ride Media vertelt hij vanuit zijn thuisbasis in Tsjechië alles over deze triatlon-specifieke fiets, waarvan hij al onderdelen met de 3D-printer gemaakt heeft.

Frame en vorken 28 mm breed

“Het zelfontworpen en zelfgemaakte frame zal – zonder de vorken – 28 millimeter breed worden, beschikken over speciaal hiervoor ontworpen wielen en derailleurs én een ‘floating’ fietsketting om deze zo soepel mogelijk te maken”, volgens Cycling News. Al komt Hansen pas net bij onze sport kijken, droomt hij al van een deelname aan het WK Ironman op Hawaii. Als hij dan toch naar het magische eiland afreist, dan ziet hij zichzelf graag 180 kilometer door de lavavelden rijden op zijn eigen tijdritfiets.

Het winnende design van de Hanseeno triatlonfiets (foto: Adam Hansen RR)

Superlichte carbon fietsschoenen

Zijn eigen tijdritfiets zal de naam Hanseeno gaan dragen. Momenteel is het vooral voor zichzelf bedoeld, maar wie weet wordt Hanseeno ooit wel een triatlon-merk. Ondertussen heeft Adam Hansen, vroeger wielerprof bij Lotto-Soudal, een overeenkomst met het Belgische fietsenmerk Ridley om alvast tot het einde van het seizoen op de Ridley Dean Fast te fietsen.

Hansen is blijkbaar een heel erg handige Harry, want op Instagram postte Adam Hansen ook al een filmpje hoe zijn eigen custom carbon fiets-schoenen maakt, met het gebruik van vacuum technologie:

https://www.instagram.com/p/CLHpIIcg54W/