Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens en Arnaud Dely mee met kopgroep en in top-7 op BK veldlopen
In 2021 gingen Jelle Geens en Arnaud Dely mee in de kopgroep op het BK veldlopen (foto; 3athlon.be)
Multisports

Jelle Geens en Arnaud Dely mee met kopgroep en in top-7 op BK veldlopen

Triatleten Jelle Geens en Arnaud Dely hebben zondag een prachtige prestatie neergezet met een top-7 plaats op het Belgisch kampioenschap veldlopen in Laken. De twee duursporters gingen lang mee met een kopgroep van zes, maar toen iets na halfweg Dieter Kersten en John Heymans het tempo verhoogde, moesten Geens en Dely de topfavorieten laten gaan. In de slotfase bleek Arnaud Dely de snelste van de triatleten en de duatleten…

Arnaud Dely liep naar een knappe vijfde plaats. Hij legde de 9 km af in een sterke tijd van 27’47. Jelle Geens eindigde op 13 seconden van Dely op de zevende plaats in 28’00. Arnaud Mengal werd 16de in 28’45 en Vincent Bierinckx 18de in 29’01. De Belgische titel ging naar John Heymans, die in 27’16 won, voor Dieter Kersten. Het brons was voor Lander Tijtgat.

Bij de vrouwen won Mieke Gorissen de nationale titel voor Eline Dalemans en Hannah Vandenbussche. Triatlete Xenia Luxem kwam uiteindelijk niet aan de start.

Uitslagen BK Veldlopen 2021