Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen cross-duatlons in maart, Triatlon Vlaanderen houdt alternatieve kalender klaar
Ploeteren in de cross-duatlon van Westrozebeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Geen cross-duatlons in maart, Triatlon Vlaanderen houdt alternatieve kalender klaar

Ondanks veel overleg van Triatlon Vlaanderen met de betrokken overheden en het voorleggen van een sterk corona-proof protocol moeten de geplande wedstrijden van de nieuwe cross-duatlon series in maart wijken. Zowel atleten, organisatoren als federatie hadden vorige vrijdag gehoopt op verdere versoepelingen voor de sportsector, maar die versoepelingen kwamen er niet. En dus gaat er een streep door de cross-duatlons van Westrozebeke, Zeebrugge en Gent in maart. Triatlon Vlaanderen heeft een alternatieve kalender klaar, maar wacht deze keer op groen licht van de overheid…

De cross-duatlons zouden in eerste instantie al vanaf januari gehouden worden en moesten toen al door de covid-19 maatregelen opschuiven naar maart en april. Triatlon Vlaanderen laat weten dat de wedstrijden van maart verplaatst worden, maar er is nu nog geen duidelijkheid over nieuwe datums. “Wij hadden echt gehoopt dat we vrijdag groen licht zouden krijgen in het overleg-comité. We hadden een erg sterk dossier met een sluitend protocol neergelegd bij de overheid,” vertelt Tom Schippers, directeur van Triatlon Vlaanderen. “Op zich kan een cross-duatlon perfect corona-proof georganiseerd worden, maar zolang er alleen profwedstrijden mogen doorgaan, kunnen we dus geen ‘amateursporters’ laten racen.”

Starten Lotto Duatlon Series in april?

En dus is het opnieuw puzzelen geblazen voor federatie en organisatoren. Een alternatieve kalender is klaar, maar voorlopig wachten ze bij 3VL nog even om daarover te communiceren. “We hebben met de meeste organisaties een alternatieve datum gevonden. Hofstade en Retie waren sowieso al gepland in april. De andere races die nog wel kunnen doorgaan, kregen al een voorlopig nieuwe datum. Maar om nieuwe ontgoochelingen te vermijden, hebben we besloten om pas definitief een nieuwe kalender bekend te maken als we groen licht krijgen van de overheid. Het doel blijft wel dat we nog in dit jaar de Cross Duatlon Series kunnen afwerken,” aldus Tom.

Op deze manier sluit het winterseizoen bijna naadloos aan met het zomerseizoen, al is dat nog maar de vraag. Normaal starten op 17 april de nieuwe Lotto Duatlon Series met de eerste run-bike-run race in het Waalse Ocquier. Op dit moment is echter nog niet duidelijk of die wedstrijd door zal gaan in april. Mogelijk krijgt ook Ocquier een nieuwe datum later op het jaar. Dat is meteen ook de reden dat er online nog geen informatie beschikbaar is over de duatlon van Ocquier.