Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Penalty voor links inhalen beslist vrouwenrace in Challenge Miami
Lucy Charles in de penaltybox in Miami
Nieuws

Penalty voor links inhalen beslist vrouwenrace in Challenge Miami

Een penalty van twee minuten voor koploopster Lucy Charles besliste vrijdag over winst en verlies in de Challenge Miami triatlon bij de vrouwen. Op voorhand was er duidelijk verteld aan de pro-triatleten dat op het korte fietsparcours, waar maar liefst 17 rondjes van net iets meer dan 3 km gefietst moesten worden, alleen langs rechts mocht voorbijgestoken worden. Al vroeg in de wedstrijd passeerde Lucy Charles een gedubbelde triatlete langs de binnenkant van een ruime bocht en daardoor moest ze 2 minuten de penalty box in. Haar mede-koploopster Sara Perez kwam zo helemaal alleen vooraan in het lopen, maar Lucy Charles verloor vooral haar twee minuten bonus op Paula Findlay en Jodie Stimpson, die de overwinning pakte…

Lucy Charles bleef rustig, zat haar twee minuten straf uit, en begon dan aan de 17 km lopen in het spoor van Findlay en Stimpson. Samen met de Britse triatlete Stimpson ging ze op zoek naar de Spaanse Perez aan de leiding. Paula Findlay, winnares van de Challenge Daytona, kon niet mee met Charles en Stimpson.

Jodie Stimpson op weg naar de winst in Miami

Sara Perez en Lucy Charles ging samen aan de leiding na de 1.500 meter zwemmen. In de 60 km fietsen bouwden ze een mooie voorsprong van meer dan twee minuten uit op een groepje van drie met Paula Findlay, Jodie Stimpson en Fenelle Langridge. Een volgend groepje volgde al op bijna 4 minuten. Door de penalty van Lucy Charles liep Sara Perez een hele tijd op kop. Jodie Stimpson en Lucy Charles liepen al snel op haar in. Halfweg moest Charles haar landgenote Stimpson laten gaan. En in de vierde van zeven looprondes pakte Jodie Stimpson de koppositie over en even later ging ook Lucy Charles voorbij Perez. De Spaanse probeerde aan te sluiten bij Lucy Charles. De andere vrouwen, zoals Jacky Hering en Paula Findlay volgden op meer dan twee minuten.

Jodie Stimpson, tweevoudig gouden medaille winnares op de Commonwealth Games, liep naar een verdiende en emotionele overwinning in Miami, die ze duidelijk opdroeg aan haar vorig jaar overleden vader. Ze is de zesde Britse triatlete op de Olympic Ranking op de kortere afstand, dus Tokyo zit er voor haar niet meer in. In Miami gaf ze definitief haar visitekaartje voor de lange afstand af, nadat ze ook al 2de werd in de 70.3 Ironman in Bahrain. De 32-jarige Stimpson won in 3u01’04. Lucy Charles werd op 1’22 tweede. En in de slotkilometer slaagde Jackie Hering er nog in om voorbij Perez te gaan. De Amerikaanse werd derde op 2’21, slechts 6 seconden voor Perez.

De mannenwedstrijd is momenteel nog bezig, met de Belgische triatleet Bart Aernouts. Er stonden geen Belgische vrouwen aan de start in Miami…