Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alles wat je moet weten over Challenge Miami…Waar te volgen en wie de blikvangers zijn
Jan Frodeno bij de verkenning van het parcours in Miami (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Alles wat je moet weten over Challenge Miami…Waar te volgen en wie de blikvangers zijn

Vrijdag 12 maart gaat er eindelijk weer een internationale toptriatlon door: de Challenge Miami met net zoals in The Championship bij Challenge Duatlon een long-distance triatlon op een auto-circuit, met opnieuw afstanden die eerder bij een 1/3de triatlon dan bij een halve passen: 1.500 meter zwemmen, 60 km fietsen en 17 km lopen. Om 19 u. Belgische tijd gaan de vrouwen van start, om 21u15 is het aan de mannen, met Bart Aernouts als enige Belgische triatleet in een sterrenveld. We leggen je graag nog even uit hoe en waar je de wedstrijd kan volgen en brengen je een overzicht van alle deelnemers.

Betalend kijken op Facebook of gratis bij ARD

De Challenge Miami wordt volledig in beeld gebracht en uitgezonden op de Amerikaanse zender NBCSN, maar die is bij ons nauwelijks te ontvangen. Challenge Miami zorgt ook voor een Facebook Live maar heeft die wel betalend gesteld. Op zich valt een bijdrage van € 3,45 nog wel best mee om meer dan zes uur topsport te volgen. We verkondigden eerder dat er nog een gratis alternatief zou zijn. De Sportschau van de Duitse TV-zender ARD brengt een live videostream die je op hun website gratis kan volgen vanaf 19 u. maar blijkbaar alleen als je in Duitsland woont (op zich kan een TOR-vpn hierbij helpen, maar wij kozen voor de betalende Facebook Live). Het is wel jammer dat we op deze manier geen video-party kunnen houden op de Facebook-pagina van 3athlon.be, maar we stellen voor om gewoon onder deze post op de 3athlon-pagina te reageren terwijl je de race volgt…

Bart Aernouts voor het eerst in zes maanden

Wij bracht donderdag al een uitgebreid interview met onze enige Belgische triatleet in Miami, Bart Aernouts. “Er zijn triatleten die zullen teleurstellen en er zijn die zullen verrassen,” vertelde Bart ons. Voor hem wordt de wedstrijd in Miami zijn eerste triatlon in bijna een half jaar. Hij trok naar Cozumel om zich specifiek voor te bereiden en op te laden voor deze race. Veel zal afhangen van het fietsen. In tegenstelling tot Daytona wordt er op het Speedway Circuit in Miami aan de binnenkant van het ovaal gefietst en dat levert een kort, bochtig en technisch parcours op. Hoe groot de kansen zijn van Bart, is zonder voorafgaande wedstrijden en door de hele Covid-omstandigheden moeilijk in te schatten. Er staat bovendien een wereldveld aan de start in Miami.

Geen Anne Haug, wel Lucy Charles en Paula Findlay

Door een positieve corona-test staat wereldkampioene Ironman Anne Haug niet aan de start zo dadelijk. De rol van topfavorietes gaat zo naar Lucy Charles en Paula Findlay. Al zijn er nog een pak toppers in Miami. Hier vind je het overzicht van de vrouwen pro-triatletes, helaas zonder Belgische meisjes, en dus supporteren wij voor Betta Curridori, mevrouw Jimbo Thijs, die het ook in Daytona al schitterend deed…

Battle tussen Frodeno en Sanders

Iedereen heeft het al een tijdje over de ultieme battle tegen Jan Frodeno en Lionel Sanders. De Duitser was bijna niet in Miami geraakt toen zijn reis-uitzondering niet in orde bleek en hij niet op de vlucht naar de States werd toegelaten, maar een paar dagen laten landde hij toch in Miami. Sanders deed het deze winter goed in de Zwift Pro Tri Series en lijkt klaar voor het ultieme duel tussen Frodo en The Colonel. Maar Challenge Daytona leerde ons dat er een nieuwe generatie klaarstaat om het de gevestigde waarden lastig te maken. Wij zijn alvast zeer benieuwd hoe Bart Aernouts het zal doen tussen al deze toppers. In ons interview zei hij nog dat hij niet het gevoel had in topvorm te zijn, maar datzelfde gevoel had hij vorig jaar in Dubai ook en toen won hij… Bekijk hieronder alle tegenstanders van Bart: