Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-wereldkampioen triatlon Mario Mola verlaat Nike en tekent contract met Asics
Drievoudig wereldkampioen triatlon Mario Mola vanaf 2021 lid van de Asics-familie (foo: Asics)
Extra

Ex-wereldkampioen triatlon Mario Mola verlaat Nike en tekent contract met Asics

Waar de laatste twee jaar heel wat triatleten overschakelden op Nike schoenen en dan vooral de Vaporfly carbon-schoenen, maakt de Spaanse triatleet Mario Mola een omgekeerde beweging. De drievoudige World Triathlon wereldkampioen tekende pas een contract met Asics, nadat hij de vorige jaren zelf op Nike Vaporfly schoenen liep. Over een paar weken lanceert Asics zijn nieuwste generatie carbonschoenen die mogelijk meer in lijn zullen liggen met de Vaporfly’s dan de in 2020 gelanceerde Metaracer. Op de website van Asics vind je al een preview op de nieuwste Metaspeed Sky en het Franse online RunMag magazine praat zelfs over een afgeleide model: de Magic Speed…

https://www.instagram.com/p/CMcBTPxI798/

Mario Mola liep zelf al een tijdje met de Nike Vaporfly schoenen, de supersnelle carbon-schoenen met de kenmerkende vorm en foam die atleten tot 4% sneller zou maken. Maar deze week verraste Mola door aan te kondigen dat hij vanaf 2021 deel uitmaakt van de Asics-familie. En dat zal allicht alles te maken hebben met het feit dat Asics eind maart een gloednieuwe carbon-wedstrijdschoen lanceert. Op de website van Asics krijg je al een heel donkere preview te zien van de Metaspeed Sky. Verdere details zijn nog niet bekend, alleen een adviesprijs van 250 euro en een lanceringsdatum van 31 maart 2021. De Franse website RunMag maakt ondertussen bekend dat de Metaspeed Sky zal vergezeld worden door de Asics Magic Speed, een meer toegankelijke carbonschoen.

Carbon-opvolger van de Asics Metaracer

Als je even ‘googelt’ op ‘Metaspeed Sky’ kom je op deze preview op de website van Asics terecht

De Metaracer, die Asics in 2020 lanceerde, was de eerste carbonschoen in het wedstrijdgamma van Asics, maar kon de vergelijking met de Nike Vaporfly niet helemaal doorstaan. Uit de eerste beelden lijkt de Metaspeed Sky dichter in de buurt te komen van de Nike’s qua vorm, al lijkt de foam wel minder dik dan bij Nike op de verduisterde marketing-foto’s. Wij zijn alvast benieuwd naar het effect op de looptijden van Mola, die overigens samen traint met Belgian Hammers Marten Van Riel en Jelle Geens in de trainingsgroep van Joel Filiol. Jelle is donderdag 18 maart te gast in ons ‘Sportouders’ 3athloncafe en dan gaan we hem zeker de vraag stellen of hij Mola al heeft zien lopen op de nieuwe Asics Metaspeed Sky schoenen.