Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch triatleet Jelle Geens samen met zijn ouders te gast in 3athloncafe over ‘Sportouders’ op 18 maart
Mama Nicole Loysch feliciteert Jelle Geens na een topprestatie (foto: 3athlon.be/Just Jean)
3athloncafe

Olympisch triatleet Jelle Geens samen met zijn ouders te gast in 3athloncafe over ‘Sportouders’ op 18 maart

Donderdag 18 maart is er het derde 3athloncafe van 2021, deze keer in samenwerking met Triatlon Vlaanderen én met een olympisch triatleet te gast. Jelle Geens komt samen met papa Rudy en mama Nicole aan het woord over het ‘Sportouders’ jaarthema van Triatlon Vlaanderen. Daarnaast nodigen we ook Bert De Cuyper uit, sportpsycholoog, auteur van het boek ‘De Psychologie van de Topsporter’ (met een specifiek hoofdstuk over sportouders), en zelf ook triatlonpapa van ex-Belgisch kampioen Simon De Cuyper. We geven tijdens het 3athloncafe ook vijf exemplaren van het boek van Bert weg. Afspraak op donderdag 18 maart om 20 u. op de Facebook-pagina van 3athlon.be.

Met Bert De Cuyper hebben we het over de drie elementen die een goeie ‘sportouder’ typeren en hoe het als sportpsycholoog is om zelf ook papa te zijn van een succesvolle triatlet. Met Nicole ‘Komaaaaaan Jelle’ Loysch en Rudy Geens toetsen we af of zij de drie elementen van een goeie ‘sportouder’ herkenenn en toepassen. En we zijn benieuwd wat de impact van ‘sportouders’ is op een olympische topatleet als Jelle en het parcours dat hij samen met papa en mama doorlopen heeft. Triatlon is een sport waarin verschillende generaties elkaar opvolgen en de passie vaak van vader of moeder op zoon of dochter wordt doorgegeven. Ook daar zullen we het over hebben.

We geven 5 boeken van Bert De Cuyper weg

En er is natuurlijk ruimte voor jullie vragen. Die mag je ons al op voorhand bezorgen bij onze redactie of je mag ze stellen tijdens de Facebook live. Onze onafhankelijke jury beloont de vijf leukste, bijzonderste of origineelste vragen met het boek ‘De Psychologie Van De Topsporter’ van Bert De Cuyper, uitgegeven bij 20/10 Uitgevers.

Herbekijk ook de vorige 3athloncafes:

3athloncafe met Katrien Verstuyft en Christophe De Keyser

3athloncafe met Seppe Odeyn en Bobby Paesen