Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kwalificatie voor olympische triatlon in Tokyo opnieuw open vanaf mei
De Belgian Hammers vlak voor de start van het WK in Hamburg met Erwin, Claire, Jelle en Valerie (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Kwalificatie voor olympische triatlon in Tokyo opnieuw open vanaf mei

World Triathlon, de internationale triatlonfederatie, heeft bekendgemaakt dat de kwalificatie-periode voor de olympische triatlon, die sinds maart 2020 bevroren was door de corona-pandemie, vanaf 1 mei opnieuw open zal zijn. Voor onze Belgian Hammers is de kwalificatie voor Tokyo voor 99% binnen, zowel voor de individuele triatlons als voor de Mixed Team Relay, het nieuwe olympische onderdeel. Maar de beslissing van World Triathlon biedt wel extra perspectief op opnieuw internationale triatlon-races vanaf mei. Of zoals Belgian Hammer, en nog altijd de huidige nummer 2 van de World Triathlon ranking, Jelle Geens donderdagavond zei in ons 3athloncafe: “Door de heropening van de kwalificatieperiode lijkt de kans al heel wat groter dat de World Championships Series triatlon van Yokohama doorgaat…”

Atleten hebben er lang op moeten wachten, maar er is dan eindelijk uitsluitsel over wat er gebeurt met de olympische en paralympische rankings dit jaar. Met de Spelen praktisch voor de deur, kondigt World Triathlon aan dat de ranking weer open is per 1 mei 2021. Tot 21 juni zullen atleten vervolgens de kans hebben om hun ticket binnen te slepen. Voor paralympische atleten is dat 15 juli.

Zes kwalificatie-triatlons voor de Spelen

Aangezien het Aziatisch Kampioenschap eind april net buiten deze periode valt, is voor deze wedstrijd een uitzondering gemaakt, en dus telt deze race als eerste weer mee voor de Olympische kwalificaties.

Atleten zullen in deze periode tijdens zes wedstrijden de kans hebben om hun ticket voor de Spelen veilig te stellen: tijdens de World Championship Series in Yokohama en in Leeds én de World Cups in Osaka, Lissabon, Arzachena en Huatulco. De continentale kampioenschappen en het Mixed Relay kwalificatie evenement vallen ook binnen deze periode.