Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een triatlon die zeker doorgaat… Start jouw seizoen met de TritoChange in april
Duathlon

Een triatlon die zeker doorgaat… Start jouw seizoen met de TritoChange in april

Hoe gaat het triatlonseizoen 2021 er uittzien en vanaf wanneer kunnen we opnieuw wedstrijden doen? Het is een vraag die veel triatleten, duatleten en multisporters zich stellen in deze vreemde tiijden. We zijn alvast zeker van 1 wedstrijd die dit voorjaar wel zal doorgaan: de TritoChange op 24 en 25 april. Je kiest zelf je discipline, triatlon of duatlon, en je favoriete afstand, van ultrakort tot een volledige triatlon. Deze virtuele triatlon en duatlon, in samenwerking met Triatlon Vlaanderen, Ligue Francophone de Triathlon, Sportoase en 3athlon.be, wil zoveel mogelijk mensen aanzetten om in het weekkend van 24 en 25 april te zwemmen, te fietsen en te lopen. De opbrengsten gaan naar Belgische G-sporters, dankzij de samenwerking met G-sport Vlaanderen, Parantee Psylos en Ligue Francophone Handisports.

Het idee voor TritoChange ontstond eind vorig jaar bij Olivier Smekens, bij veel Belgische triatleten bekend van Mojid Bands (van zijn vrouw Nele), het verzamelpunt van de Belgische triatleten in de atletenexpo van The Championship in Samorin, en werd gretig mee opgepikt door zijn team MTT. Olivier legde het concept voor aan een aantal triatleten en organisaties en niet veel later werd het idee van een weekend triatlon en duatlon in april helemaal concreet. Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan triatlon en duatlon te laten doen, op een laagdrempelige manier, met verschillende afstanden, ieder op zijn eigen parcours zodat het ook corona-proof kan.

“Mooi project over lange termijn”

“We willen op termijn graag op 1 weekend ruim 5.000 mensen aan het zwemmen, fietsen en lopen krijgen,” vertelt Olivier. “Dat aantal zullen we dit jaar wellicht nog niet halen, dat zal moeten groeien. Want we willen hier een mooi project van maken over de jaren heen. Met hopelijk in de toekomst ook initiatieven op een aantal centrale lokaties. We zien nu al een mooie samenwerking met steden als Antwerpen, Mechelen en Knokke-Heist. En ik ben ervan overtuigd dat er nog steden zullen volgen. Ook vanuit het onderwijs en de zakenwereld is er veel interesse. Er hebben zich al wat scholen en bedrijven gemeld die op 24 en 25 april meedoen aan TritoChange. Maar ik wil vooral alle triatleten en duatleten oproepen om deel te nemen,” aldus Olivier.

Een aantal triatlon- en duatlonclubs hebben al wat leden ingeschreven voor TritoChange maar bij deze roepen we jou op om massaal in te schrijven en deel te nemen aan TritoChange. Op die manier zet je de sport mee in de kijker en je krijgt in return je eigen, persoonlijke topevenement. Eindelijk nog eens een sportief event waarvoor je je nog eens goed kan opladen. Bovendien steun je het goede doel, werk je mee aan nog meer inclusiviteit in onze sport én je krijgt een uniek finisher t-shirt.

Live reportages op 3athlon.be

Bij 3athlon.be zullen we het hele weekend ook paraat staan met live-verslagjes, reportages door en van de TritoChange ambassadeurs Claire Michel, Diego Van Looy, Ward D’hulster, Alexandra Tondeur en Pieter Heemeryck, achtergrond-verhalen, foto’s, video’s en social media posts.

Alle uitleg vind je op de website Tritochange.be.