Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Bart Aernouts wordt knap zesde in sterkbezette 70.3 Ironman Texas
Bart Aernouts zesde in de 70.3 Ironman Galveston
Nieuws

Triatleet Bart Aernouts wordt knap zesde in sterkbezette 70.3 Ironman Texas

De Belgische triatleet Bart Aernouts is knap zesde geworden in de 70.3 Ironman Texas, na de Challenge Miami een paar weken geleden de sterkstbezette halve triatlon van dit voorlopig al sterk ingekorte 2021 triatlon-seizoen. De winst ging naar Lionel Sanders, die in de absolute slotfase van de halve marathon nog net uit de greep bleef van Ben Kanute, die pas in de laatste rechte lijn Sam Long kon voor blijven. Bart had een goeie wedstrijd, schoof na het zwemmen mooi op naar voor, maar de kopgroep van zes triatleten was helaas al buiten schot.

Ben Kanute kwam na 1.900 meter als leider uit het water. Bart Aernouts zwom met 27’59 redelijk goed voor zijn doen en met slechts 3 minuten achterstand zat er deze keer wel een sterke wedstrijd in. Halfweg de 90 km fietsen rukte Bart al op naar de 11de plaats op 2’21 van Ben Kanute, die toen nog bijna een minuut voorsprong had op Sanders en de andere achtervolgers. In de tweede helft van het fietsonderdeel kregen we zes leiders: Ben Kanute, Lionel Sanders, Marcus Herbst, Andreas Dreitz, Joe Skipper en Sam Long. Bart volgde in een groepje met onder andere Michi Weiss en Matt Hanson op 2’30. De zes wisselden nagenoeg samen met een voorsprong van 3 minuten op het achtervolgende zestal met Bart Aernouts.

Beste resultaat van 2021

Lionel Sanders wint de 2021 70.3 Ironman Texas

In de halve marathon ging Lionel Sanders aan de leiding, halfweg met een halve minuut op Sam Long en een minuut op Ben Kanute. Zo bleef het extreem spannend. Vanuit de achtervolgende groep probeerde Matt Hanson de sprong naar voor te wagen. Bart Aernouts slaagde daar niet in. Hij volgde halfweg op 4’11 in zevende positie. In de absolute slotfase werd het nog spannend. The Colonel bleef uiteindelijk uit de greep van de anderen, al was daar helaas niks van te zien. Met alleen een finish cam en een bij tijden bedroevend slechte live timing was het moeilijk volgen. De mannen die de ‘red carpet’ aan de finish aan het stofzuigen waren, moesten nog halsoverkop de finish verlaten toen Lionel Sanders als winnaar naar binnen kwam gelopen, zonder publiek overigens. Dat leverde een hoop negatieve commentaren op tijdens de Facebook Live ook al deed Ironman zijn best om de meest kritische reacties te verwijderen…

Een trieste finish maar nietttemin een mooie zege voor de Canadees Lionel Sanders in 3u42’20. Ben Kanute pakte op 11 seconden de tweede plaats voor Sam Long. Matt Hanson werd vierde voor Andreas Dreitz. Bart Aernouts hield zijn zesde plaats vast en kwam in 3u47’01 over de finish. Bart zette zo zijn beste resultaat van 2021 neer.