Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen 70.3 Ironman triatlons vlakbij huis voorlopig, na Luxemburg moet ook Westfriesland wijken voor corona
Nieuws

Geen 70.3 Ironman triatlons vlakbij huis voorlopig, na Luxemburg moet ook Westfriesland wijken voor corona

Belgische triatleten die hun zinnen hadden gezet op een 70.3 Ironman vlakbij huis dit voorjaar moeten hun geduld nog iets langer bewaren. Nadat eerder de 70.3 Ironman van Luxmburg al opgeschoven was naar 11 september 2021 kondigt nu ook de organisatie van de 70.3 Ironman Westfriesland in het Nederlandse Hoorn, normaal van 25 tot 27 juni, een uitstel aan. Vanwege de situatie omtrent het coronavirus hebben de organisatoren moeten besluiten de wedstrijd uit te stellen naar het laatste weekend van september 2021.

“We hebben de afgelopen maanden samen met de regio Westfriesland, veiligheidsdiensten en ons team hard gewerkt om te zorgen dat het Ironman-weekend in West-Friesland plaats kon vinden op de geplande datum. Echter, door de landelijk geldende maatregelen rondom het coronavirus komt eind juni nét te vroeg. Daarom hebben we in overleg besloten om het evenement te verplaatsen naar het laatste weekend van september. Wij begrijpen dat dit voor atleten een teleurstelling is, maar helaas laat de huidige omstandigheden ons geen keuze, de veiligheid van atleten, omwonenden, vrijwilligers en personeel heeft altijd onze hoogste prioriteit”, reageert Rob Frambach, wedstrijddirecteur van Ironman Nederland.

Aangezien de situatie vanaf 1 juli voor de evenementenbranche lijkt te verbeteren, heeft Ironman gekozen voor een nieuwe datum in september. “Onder voorbehoud van de op dat moment geldende maatregelen zullen de evenementen die onderdeel uitmaken van de Ironman 70.3 Westfriesland plaatsvinden van 24 tot en met 26 september 2021.” Meer informatie is te vinden op de website van Ironman Nederland.