Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Naar Amerika trekken was de juiste beslissing” – Bart Aernouts blij met 6de plaats in 70.3 Ironman Texas
Bart Aernouts in actie in de 70.3 Ironman Texas (foto: Andrew Schiff/Instagram Bart Aernouts RR)
Nieuws

“Naar Amerika trekken was de juiste beslissing” – Bart Aernouts blij met 6de plaats in 70.3 Ironman Texas

De Belgische triatleet Bart Aernouts is zondag zesde gefinisht in de sterkbezette 70.3 Ironman Texas. Het was de tweede internationale triatlon op Amerikaanse bodem op korte tijd voor Bart en het resultaat was al een stuk beter dan tijdens de Challenge Miami. Na die wedstrijd besloot Bart om voorlopig in de Verenigde Staten te blijven en zich weer volop op triatlon te focussen. Hij is dan ook blij met het resultaat in Galveston en vooral met de progressie die hij gemaakt heeft. “Ik kon tot halverwege het zwemmen aanpikken bij het groepje met onder andere Andi Dreitz en Lionel Sanders. Dat is een teken dat de conditie in stijgende lijn gaat,” vertelt een tevreden Aernouts vanuit Galveston, Texas…

Het was inderdaad duidelijk zondag dat het met de vorm van Bart Aernouts goed zit. Zijn zwemachterstand op Ben Kanute was beperkt tot drie minuten en in het fietsen hield hij dat verschil constant tussen 2’30 en 3 minuten. Alleen in de halve marathon kwam hij niet meer dichter, maar er werd voor hem (en ook door mede-achtervolger Matt Hanson) erg snel gelopen. Een zesde plaats in 3u47’03, op 4’43 van winnaar Lionel Sanders, was het resultaat. Dat was een stuk beter dan zijn 15de plaats in de Challenge Miami op 12 maart. En het zorgt ook voor een veel beter gevoel bij Aernouts zelf, zo blijkt:

“Naar Amerika komen was de juiste keuze”

“Ik denk dat ik redelijk tevreden mag zijn van mijn wedstrijd vandaag,” vertelt Bart vanuit het Texaanse Galveston. “Het was al een heel stuk beter dan Miami. Ik ben vooral blij dat ik terug op de goeie weg ben na een toch wel moeilijke periode vorig jaar en ik denk ook dat het een goeie keuze was om naar Amerika te komen, omdat het nu toch weer in de juiste richting gaat met mij en ook met mijn sportieve prestaties dan toch. Ik ben echt wel tevreden omdat ik voel dat ik weer in de buurt kom van een heel goed niveau.”

Dat laatste bewees Bart in de 70.3 Ironman Texas met een voor zijn doen goed zwemnummer in 27’59. “In het zwemmen heb ik pas halverwege moeten lossen bij de groep met Liondel Sanders en Andi Dreitz,” legt Bart uit, “Met een nog iets beter zwemniveau had er dan ook misschien wel meer ingezeten. Maar het is vooral leuk dat ik er op deze manier kan op terugkijken. Ik ben zeker tevreden van mijn wedstrijd. Het gaat de goeie richting uit.”

“Nieuwe kans in 70.3 Ironman Florida volgende week”

Bart besloot om na de Challege Miami in de USA te blijven, enerzijds om complexe corona-maatregelen te vermijden maar anderzijds vooral om weer helemaal in functie van de triatlonsport te kunnen leven. Voorlopig blijft hij nog even in de States, want volgende week staat de derde wedstrijd van zijn Amerikaanse drieluik op het programma. “Volgende week doe ik mee aan de 70.3 Ironman Florida in Haynes City. Dat is een nieuwe kans. Daarna ga ik zien wat er verder nog op de planning gaat komen, in de Verenigde Staten of dat ik terug naar huis kom. Dus volgende week opnieuw wedstrijd en dan hoop ik dat ik minstens even goed en misschien zelfs beter kan doen dan in Texas.”

Alvorens hij de beslissing maakt om zijn verblijf in de States te verlengen, kan Bart uitkijken naar een wat rustigere week en ondertussen geniet hij weer, dat horen we ook terug in zijn stem. “Deze week zal er niet veel trainen bij zijn. Het zal vooral uitkijken zijn dat ik goed herstel. Ik weet dat een halve triatlon een week na een andere halve triatlon niet gemakkelijk is. In ieder geval, het is leuk om weer races te doen en het is ook leuk dat de vorm in de juiste richting gaat. Ik werk hier rustig verder om toe te groeien naar betere prestaties. Dus ik hoop dat we elkaar volgende week na de halve Ironman in Haines City opnieuw spreken,” besluit Bart al lachend.