Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heroptreden van meervoudig wereldkampioen triatlon in Challenge Cancun
Javier Gomez won in 2019 nog de Ironman Maleisie (foto: Ironman)
Nieuws

Heroptreden van meervoudig wereldkampioen triatlon in Challenge Cancun

Hoe zou het nog zijn met de Spaanse triatleet Javier Gomez? Na de wat tegenvallende Challenge Daytona in december 2020, waar hij slechts 11de werd, zagen we de meervoudig wereldkampioen triatlon niet meer in competitie. Een paar weken geleden liep hij wel nog een Spaanse 10K in 29’58 waarmee hij vijfde werd, op bijna een minuut van Mario Mola, die tweede werd. Zijn eerste echte test volgt begin mei wanneer hij aan de start komt van de Challenge Cancun. Het is overigens opvallend dat hij zo dicht bij de Olympische Spelen nogmaals voor een long distance triatlon kiest.

De Challenge Cancun op 2 mei wordt de eerste triatlon van 2021 voor de Spaanse toptriatleet. Voorlopig staan alle lichten op groen om de wedstrijd met zo’n 700 deelnemers corona-proof te laten doorgaan. Onder hen zijn er een 45-tal pro’s met naast Javier Gomez ook Michael Weiss aan de start. Gomez is al op stage in Mexico om er zijn seizoen voor te bereiden en besliste nu dat zijn eerste wedstrijd de Challenge Cancun wordt. Nadien blijft de meervoudige World Triathlon wereldkampioen verder trainen in Mexico alvorens naar Japan af te reizen voor de WCS-race in Yokohama. Ook de WCS-triatlon in Leeds staat op zijn programma.

“Spaans podium mogelijk in Tokio”

Het is opvallend dat de twee weken geleden 38 jaar geworden Gomez in een olympisch jaar zijn seizoen begint met een long distance race, langs de andere kant is er ook weinig alternatief natuurlijk. Yokohama op 15 mei en Leeds op 6 juni zijn de laatste voorbereidingswedstrijden voor Tokio, waaraan Gomez ook al zeker deelneemt. Het is nog maar zeer de vraag of Javier Gomez nog voldoende snelheid heeft om mee te spelen voor olympisch eremetaal. Zelf gelooft hij alvast van wel, want in een interview in de Spaanse media vertelde hij onlangs dat hij zelfs een volledig Spaans podium niet uitsluit in Tokio, met naast zichzelf ook Mario Mola en Fernando Alarza. Mola en Alarza staan in de olympische ranking op dit moment overigens boven Gomez. Ze krijgen bovendien maar 1 echte kans op een medaille, want in de Mixed Team Relay staat Spanje pas op de 13de plaats en vervullen ze niet echt een favorietenrol…