Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xterra Belgium op Citadel van Namen schuift op naar juli
Yeray Luxem in de Xterra van Namen (foto: Mario Vanacker)
Multisports

Xterra Belgium op Citadel van Namen schuift op naar juli

De Xterra Belgium triatlon op de Citadel van Namen is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een klassieker in het Xterra circuit, maar de liefhebbers van cross-triatlon zullen dit jaar een maand langer moeten wachten om de Citadel te beklimmen. De organisatie van de Xterra Belgium liet dinsdag weten dat het niet haalbaar is om de wedstrijd op de originele datum van 12 juni te laten doorgaan. De wedstrijd wordt uitgesteld, met slechts 1 maand. De nieuwe datum van de Xterra Belgium is zaterdag 10 juli. De inschrijvingen worden overgezet naar de nieuwe datum.

“Wij bieden met de Xterra Belgium een unieke beleving, met alles er op en eraan,” laat organisator Florian Badoux weten. “Het is precies deze “unieke ervaring” waardoor we de wedstrijd uitstellen. Gezien de gezondheids-situatie tot op heden, kunnen wij nu geen optimale organisatie garanderen die nodig is om de hoge kwaliteitsnormen van een Xterra triatlon te halen. Door de richtlijnen van de lokale overheid en de wereldwijde reisbeperkingen hebben wij de beslissing genomen om het evenement in Namen uit te stellen.”

“Inschrijvingen blijven geldig”

Yeray Luxem in de Xterra van Namen (foto: Mario Vanacker)

“Door de huidige regels en beperkingen zijn we van mening dat we niet het hoge kwaliteits-evenement kunnen leveren dat onze deelnemers verdienen op de oorspronkelijk geplande datum. We hebben besloten om ons evenement niet te annuleren maar het evenement uit te stellen, omdat we verwachten dat de beperkingen te zijner tijd zullen worden versoepeld, waardoor onze buitenlandse bezoekers vrijer zullen kunnen reizen. De latere datum zal ons een betere kans bieden om een wedstrijd af te leveren waar we trots op kunnen zijn en waar al onze atleten van kunnen genieten.”

“Alle Xterra Belgium inschrijvingen blijven nog steeds geldig en worden automatisch overgezet naar de nieuwe datum van 10 juli 2021. Alle ingeschreven atleten zullen de relevante communicatie over de wijzigingen via e-mail ontvangen,” aldus Florian.