Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers Claire en Valerie hervatten competitie in sprint-triatlon van Melilla
Claiore Michel en Valerie Barthelemy op het strand van Melilla (foto: LF3/Sylvain Thiebaut)
Nieuws

Belgian Hammers Claire en Valerie hervatten competitie in sprint-triatlon van Melilla

Zondag begint het 2021 triatlonseizoen eindelijk voor Belgian Hammers Claire Michel en Valerie Barthelemy, met de European Triathlon Cup sprint-triatlon in Melilla, de Spaanse enclave in Marokko. En zo is de eerste Super Sunday sinds lang weer eens een feit want naast de sprint-triatlon van Melilla, is er ook nog de 70.3 Ironman Florida met Bart Aernouts en de Arena Games van Super League Triathlon in Rotterdam met Marten Van Riel. Voor Claire Michel wordt Melilla een serieuze test hoever ze staat, na haar langdurige blessure vorig jaar. “Ik heb nog wat naweeën, maar ik ben op de goede weg, al ben ik nog maar een maand intensief aan het trainen.”

https://www.instagram.com/p/CNxXTeKBT11/

Valerie Barthelemy en Claire Michel hebben ondanks de moeilijke corona-periode toch een goeie voorbereiding gehad in hun triatlon squad in het Portugese Monte Gordo. “Door de reis-restricties, ben ik niet teruggegaan naar België en ik heb mijn familie en mijn man sindsdien niet meer gezien,” vertelt de nummer 11 van de wereld vanuit haar trainingskamp. “Alleen al om in Spanje te komen, in Melilla, moest ik zes of zeven formulieren invullen. In Portugal, waar ik train, was alles beperkt van half januari tot vorige week. Gelukkig kon ik normaal trainen. Als professional kon ik naar het zwembad, naar een fysiotherapeut… Of het nu de infrastructuur of het weer is, de trainingsomstandigheden zijn echt goed. Er zitten ongeveer 15 triatleten van over de hele wereld in onze squad, waaronder een tiental die geprekwalificeerd zijn voor Tokio.”

“Een maand intensief aan het trainen”

Voor de Olympische Spelen ziet het er goed uit voor Claire. Voor haar was het een geluk bij een ongeluk dat ze door het uitstel van de Spelen extra tijd kreeg om te revalideren. Ondertussen is ze fysiek weer in orde en kan ze zich eens goed testen in Melilla. “”Ik heb nog wat naweeën, maar ik ben op de goede weg, al ben ik nog maar een maand intensief aan het trainen. In Melilla wil ik terug de oude gewoontes van een wedstrijddag ervaren en terug in het ritme van de race komen, en dan zien waar ik sta. Vooral omdat het niveau van de competitie voor een Europacup zeer hoog zal zijn, bijna identiek aan dat van een wereldbeker,” aldus Claire.

Lees het volledige interview met Claire op de vernieuwde website van LF3, de Franstalige triatlonliga. De Belgian Hammer is in Melilla overigens na de Amerikaanse Summer Rappaport de hoogst gerankte triatlete. Ze start dan ook met nummer 2. Valerie Barthelemy heeft bib-nummer 10 gekregen. De twee Belgian Hammers nemen het op tegen onder andere Cassandre Beaugrand, Natalie Van Coevorden en Angelica Olmo. De start is om 15u30.

Noah, Arnaud en Erwin starten om 18u30

Bij de mannen komen drie Belgische triatleten aan de startlijn in Melilla. Noah Servais, Arnaud Mengal en Erwin Vanderplancke duiken om 18u30 het water in. Ook voor deze drie Belgen is het vooral uitkijken naar hoe de conditie er voor staat. In het deelnemersveld van toch 72 triatleten, vinden we onder andere Dorian Coninx, Leo Bergere, Bence Biscak en Seth Rider, maar dan nog is het de vraag hoe iedereen de winter doorgekomen is. Een mooie test dus voor de ervaren Vanderplancke en jonge beloftes Servais en Mengal.