Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Barthelemy 7de in European Triathlon Cup in Melilla, Claire Michel net buiten top-10
Start van de European Triathlon Cup in Melilla (foto: FETRI)
Nieuws

Valerie Barthelemy 7de in European Triathlon Cup in Melilla, Claire Michel net buiten top-10

Belgian Hammers Claire Michel en Valerie Barthelemy, de twee vrouwen van de Belgische Mixed Team Relay triatlon-ploeg, hebben hun seizoen vrij goed ingezet in de eerse European Triathlon Cup in Melilla met een zevende plaats voor Valerie en een 14de plaats voor Claire na een degelijk loopnummer. In een sprint-triatlon met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen, miste Claire Michel net de aansluiting met de kopgroep in het fietsen. Cassandre Beaugrande was de snelste loopster van het hele pak in een zonnig Melilla.

Hoewel de zon volop scheen in de Spaanse enclave in Marokko was de watertemperatuur toch nog erg koud en dus werd het een wetsuit swim voor de vrouwen. Na 750 meter zwemmen ging de Amerikaanse Summer Rappaport aan de leiding in 12’31, voor Lombardi, Beaugrand, Van Coevorden en Valerie Barthelemy, die als vijfde op 15 seconden volgde. Claire Michel had een voor haar doen vrij goed zwemnummer en kwam als 17de uit het water op slechts 26 seconden van Rappaport. Met een langere wissel slaagde Claire er echter niet meer in om aansluiting te vinden bij een kopgroep van 13 meisjes.

Valerie aan kop in T2

Valerie Barthelemy kwam na de 20 km fietsen aan kop van de 13 leidsters de wisselzone binnen. In het lopen stond er echter geen maat op de Franse topfavoriete Cassandre Beaugrand. De drievoudige Mixed Team Relay wereldkampioene liep met een looptijd van 15’08 naar een knappe overwinning in 57’07. De Italiaanse Angelica Olmo werd op 18 seconden achterstand tweede. De Francaise Leonie Perault kwam 2 seconden later als derde over de streep. Valerie Barthelemy liep naar de zevende plaats in 58’03 op 56 seconden van Beaugrand.

15’50 looptijd voor Claire is hoopgevend

Voor Claire Michel was het vooral uitkijken hoe het lopen zou gaan na haar lange revalidatie. En dat viel al bij al goed mee. De Brusselse liep met een eindtijd van 59’05 naar de 14de plaats en vooral de 15’50 op de 5 km is hoopgevend voor de rest van het seizoen. En ze mag zich ook optrekken aan een vrij goed zwemnummer. Nog geen top-10 plaats maar in dit sterke veld lijkt ons dit toch al een geslaagde test drie maanden voor de Olympische Spelen…

Uitslag European Triathlon Cup Melilla 2021 Vrouwen