Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Franstalige triatlonliga volgt Vlaams voorbeeld: LBFTD wordt LF3 en krijgt nieuw bestuur
Vive-voorzitter Megane Van Steenwinckel en voorzitter Louis Bouillet (foto: LF3)
Nieuws

Franstalige triatlonliga volgt Vlaams voorbeeld: LBFTD wordt LF3 en krijgt nieuw bestuur

De Waalse triatlon- en duatlonliga heeft een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuw bestuur en volgt daarmee het voorbeeld van Triatlon Vlaanderen. In Vlaanderen werd de naamsverandering van VTDL (Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga) naar 3VL (Triatlon Vlaanderen) al in 2019 toegepast. Ook bij de vroegere LBFTD (Ligue Belge Francophone de Triathlon et Duathlon) gaan ze voor een vlotte afkorting: LF3 oftewel Ligue Francophone de Triathlon. Er werd ook een nieuw bestuur verkozen met een opvallend jonge voorzitter en vice-voorzitter, allebei triatleten overigens. Louis Bouillet finishte in 2018 nog het WK Ironman in Hawaii en Megane Van Steenwinckel was in 2012 nog Belgisch kampioene duatlon bij de juniores en in 2013 vice-kampioene triatlon bij de juniores.

De positieve vibe die ondanks het moeilijke corona-jaar door de Belgische triatlonsport waait, laat zich ook voelen in Wallonië. Eerder schreven we al dat de triatlonsport steeds populairder wordt, met bijna 100 clubs die aangesloten zijn bij Triatlon Vlaanderen. Ook bij het nieuwe LF3 richten ze de blik op de toekomst. De nieuwe ploeg bestaat uit voorzitter Louis Bouillet, vice-voorzitter Megane Van Steenwinckel, secretaris-generaal Francesco Piovesa, schatbewaarder Robin Pétré , Stéphane Ahn, Luis Del Solo, Christopher Christiaens et Monique Houten.