Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur 8ste in Challenge Gran Canaria, Nicola Spirig wint overtuigend
Nicola Spirig wint Challenge Gran Canaria (foto: Challenge Family)
Nieuws

Alexandra Tondeur 8ste in Challenge Gran Canaria, Nicola Spirig wint overtuigend

De Zwitserse triatlete Nicola Spirig heeft zaterdag op indrukwekkende wijze de Challenge Gran Canaria gewonnen in Mogan. Veel triatlonliefhebbers keken uit naar het duel met Lisa Norden. In 2012 pakte Nicola Spirig de olympische titel triatlon in Londen na een milimeterspurt met Norden. Maar de Zweedse kwam er in Gran Canaria niet aan te pas. Spirig zat in het zwemmen al goed voorin en zette de rest op achterstand met een bijzonder sterk fietsnummer. Alexandra Tondeur, de enige Belgische pro-triatlete aan de start, rukte in het fietsen op van de 11de naar de 6de plaats, maar in een loopnummer bij een temperatuur van 28 graden zakte ze nog terug naar de 8ste plaats.

Inhaalrace van Alexandra Tondeur

In het zwemmen ging de Spaanse Sara Perez aan de leiding in 23’25 met tien seconden voorsprong op Spirig. De Nederlandse Sarissa De Vries volgde als derde op 13 seconden. Norden moest net geen minuut toegeven op Perez en volgde op 55 seconden in vierde positie. Alexandra Tondeur kwam als 11de uit het water in 26’49 op meer dan drie minuten van de koploopsters. In het fietsen schoof ze op naar de zesde plaats, maar wel al op meer dan 12 minuten van een ontketende Nicola Spirig.

Ook in het lopen stond er geen maat op Spirig. De olympische kampioene van 2012 won overtuigend in 4u07’55. Sarissa De Vries had een topwedstrijd en bleef in het lopen uit de greep van Lisa Norden. De Nederlandse werd verrassend tweede in 4u11’17. Op 26 seconden van De Vries kwam Lisa Norden als derde over de streep in 4u11’43. Alexandra Tondeur kwam uiteindelijk als 8ste binnen.