Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Boerekreektriatlon in 2021, wel corona-proof aquathlon als alternatief
De Boerekreektriatlon gaat door, zonder publiek, op 23 mei (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Geen Boerekreektriatlon in 2021, wel corona-proof aquathlon als alternatief

Na het overlegcomite van vrijdag waarin nog altijd geen klare wijn geschonken is over sport-evenementen, zorgen de corona-maatregelen nu ook voor de afgelasting van de Boerekreektriatlon. In Sint-Laureins wilden ze, met de steun van de lokale overheid, er nog vol voor gaan, in tegenstelling tot heel wat andere wedstrijden in mei die ondertussen geannuleerd of opgeschoven zijn. Maar dit weekend viel ook in het Meetjesland het doek over de triatlon, maar werd er meteen een alternatief plan uitgedokterd met een corona-proof aquathlon. De zwemloop wordt gehouden met meerdere reeksen met telkens beperkt aantal deelnemers.

In een overleg tussen de wedstrijdorganisaties en Triatlon Vlaanderen werd vooral gezocht naar een positief perspectief voor de triatleten, met bijvoorbeeld alternatieve wedstrijdformules. “Voor veel triatlons in mei komt dat te laat, maar een veilige heropstart van triatlon is zeker mogelijk. Daarom zijn we blij dat een aantal organisatoren nog niet de handdoek werpen en op zoek gaan naar alternatieven.” zegt Tom Schippers, directeur van Triatlon Vlaanderen. 

Nieuwe wedstrijdsite

“De huidige gezondheidsvoorwaarden, maatregelen van de Belgische regering en de ongunstige ontwikkeling van de situatie, laten ons niet toe om ons groots triatlonfeest: de Boerekreektriatlon op Pinksterzondag, in zijn traditionele vorm te laten plaatsvinden met meer dan 800 deelnemers.” zegt eventcoördinator Bieke Verscheure. “Met diepe teleurstelling gaan we voor de editie 2021 dan ook een alternatieve formule uitwerken onder de vorm van een aquatlon. Voor zowel ironkids (vanaf 6 jaar), jeugdatleten, competitieve als recreatieve atleten is er een alternatieve wedstrijd mogelijk.”

“We laten onze trouwe atleten echter niet zonder meer achter. We bieden jullie graag een sportief en uitdagend alternatief aan waarbij de Boerekreek en zijn bijhorende natuurpracht, het mooiste van zichzelf zal tonen tijdens de Aquatlon Experience op zaterdag 22 mei 2021! Er is keuze tussen een korte (200m zwemmen en 2 km lopen) en midden afstand (500m zwemmen en 6km lopen – 50% offroad). Per tijdsblok van één uur worden maximaal 50 deelnemers toegelaten om maximale spreiding te garanderen en de geldende corona maatregelen te kunnen garanderen. De multisport en beleving wordt centraal geplaatst op de nieuwe site aan de hoeve Engelendael in St-Laureins. Alle deelnemers zullen een unieke sportervaring beleven met uniek domein, tijdsregistratie, welkomstpakket en healthy belevingsbox aan de finish. Noteer Pinksterzondag 5 juni 2022 alvast in jullie agenda voor de volgende editie,” aldus Bieke.


Verdere informatie en inschrijvingen via www.smo-scott.be