Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Marten Van Riel woensdag in de Container Cup: “Voel wel wat druk met 2 van mijn sporten in de Container…”
Marten Van Riel op weg naar snelste tijd in supersprint triatlon Willebroek in 2020 (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Fun

Triatleet Marten Van Riel woensdag in de Container Cup: “Voel wel wat druk met 2 van mijn sporten in de Container…”

Op een eerste outdoor triatlon van het seizoen is het nog even wachten voor Belgian Hammer Marten Van Riel, maar woensdagavond zien we de 28-jarige triatleet uit Loenhout voor het eerst dit jaar in een Belgische competitie, al is het dan in de Container Cup op Play 4. Na het eerste seizoen van de Container Cup kwamen er al heel veel vragen waarom Marten Van Riel niet was uitgenodigd om de 7 onderdelen in de container te doen. Toen paste het niet in zijn programma, nu wel, en hij is blij dat hij weer kan racen, vertelde hij bij Maarten Delvaux in Het Nieuwsblad. En hij heeft wel wat stress, want naast 2 onderdelen uit zijn eigen sport, lopen en fietsen, zou hij als topsporter in dienst van Defensie ook goed moeten kunnen schieten…

De Container Cup was in 2020 een verrassing van formaat. Atleten uit verschillende sporttakken proberen om in een container in 7 sporten de beste zijn: lopen, monkey bars, golf, roeien, schieten, benchpress en fietsen. Mix de sport-inspanningen met de nodige dosis humoristisch commentaar en je hebt een top TV-shoow. Vorig jaar was er al vreel vraag naar deelname van een triatleet als Marten Van Riel en in Het Nieuwsblad wordt hij nu ook genoemd als 1 van de favorieten voor deze tweede jaargang. “Ja, ik voel toch wel een beetje druk inderdaad,” vertelt Marten. “Omdat twee van mijn sporten in de Container Cup zitten. Ik denk dat de meeste mensen wel hoge verwachtingen hebben. Ik ga proberen om die te kunnen inlossen en een goeie prestatie neer te zetten.”

“Als ik er 5 keer naast schiet, gaan ze in de kazerne niet lachen…”

Marten ligt als topsporter onder contract bij Defensie. En dus wordt er ook uitgekeken naar zijn prestaties in het schieten. Zal het de triatleet lukken om met vijf kogels vijf keer raak te knallen? “Dat is misschien nog hetgene waar ik het meest schrik voor heb,” lacht Marten. “Als ik er vijf keer naast schiet, dan zal mijn baas in de kazere er misschien niet mee lachen,” aldus Keep It Riel, die het in Het Nieuwsblad onder andere ook had over de medaillekansen van de Belgische triatleten in Tokyo. Bekijk op de website van Het Nieuwsblad het volledige filmpje met Marten en stem woensdagavond om 19u55 of om 23u af op Play 4 om de prestaties van Marten te zien. De andere kandidate is topveldrijdster Ceylin Alvarado.