Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Het lijkt wel Tomorrow Land voor de duatleten…” – Hel van Kasterlee in 12 minuten uitverkocht
De start van de Hel van Kasterlee 2019 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

“Het lijkt wel Tomorrow Land voor de duatleten…” – Hel van Kasterlee in 12 minuten uitverkocht

Op vrijdagnacht 1 mei om 0u01 gingen de inschrijvingen open voor de Hel van Kasterlee, de zwaarste cross-duatlon ter wereld. Wie er bij wou zijn, moest snel zijn om zich in te schrijven. Want om 0u13, nauwelijks twaalf minuten later, was de wedstrijd al volledig uitverkocht. “Rekening houdend met corona, hebben we het maximum aantal deelnemers beperkt tot 400. Mocht de situatie in december helemaal onder controle zijn, dan kunnen we misschien uitbreiden naar 450, maar dan nog zullen we mensen moeten teleurstellen, want er blijven inschrijvingen op de wachtlijst binnenkomen,” vertelt organisator Ben Van De Water. Seppe Odeyn krijgt overigens stevige concurrentie op zoek naar zijn negende overwinning in de Hel…

Zaterdagochtend staat de teller op 443 inschrijvingen en social media lopen vol met berichten van atleten die zich gelukkig prijzen dat ze er bij zijn, soms na meerdere pogingen om ingelogd te geraken op de systemen van Triatlon Vlaanderen. Meer dan eens werd er gerefereerd naar Tomorrow Land, het populaire festival op De Schorre in Boom dat ook altijd in een paar minuten uitverkocht is. Met 15 km lopen, 117 km mountainbiken en 30 km lopen is de Hel van Kasterlee dan ook een echte bucket list race.

Nummer van 4 van Tour 2012 aan de start

Het is niet alleen een breed deelnemersveld, het is ook een sterk startveld, met een paar opvallende namen. Voorop staat natuurlijk Seppe Odeyn, achtvoudig winnaar van de Hel van Kasterlee. Zijn ultieme droom is om de Hel tien keer op zijn naam te schrijven. Daarvoor krijgt hij stevige concurrentie op 19 december van een paar opvallende namen zoals Jurgen Van den Broeck, de nummer 4 van de Tour de France van 2012. Ook ex-veldrijder Jelle Cant en wielrenner (en ondertussen ook sterke cross-duatlleet) Gerry Druyts zijn van de partij. En met Bert Jammaer komt de tweevoudige winnaar van de Ironman Lanzarote aan de start. Ook de bondscoach van de Belgian Hammers komt nog eens aan de start. Nick Baelus werd in de Hel al drie keer derde en een keer tweede achter Chris Maes in 2010.

Maar de grootste concurrentie voor Seppe komt wellicht van de usual suspects zoals de nummer 2 van 2019 Simon Stevens, Geert Laurijssen, Simon Van Roy, Nick Renders, Mathias Cloostermans, Bert Nietvelt, Tom Steenackers, Wouter Wuilmus, Glen Vandevyvere, Ronald Beckers, Hans Van den Buverie, Kris Henderieckx én Ward Vander Meiren, al zal dat in eerste instantie zijn om de wedstrijd uit te doen na zijn doodsmak van een jaar geleden, maar wij zijn superblij dat Ward er weer bij is en voor ons zal hij voortaan altijd bij de favorieten horen. En het wordt ook uitkijken naar de sterke Nederlandse triatleten Steff Overmars en Ricardo Scholten. Wie er voorlopig nog niet bij is, is Kevin Van Hoovels.

10 vrouwen ingeschreven, podium van 2019 ontbreekt

De Hel blijft overigens nog altijd een mannen-gelegenheid. Ook dit jaar zijn er voorlopig slechts 10 vrouwen ingeschreven, en het volledige podium van 2019 ontbreekt momenteel op het appél. Dus geen Natalie Franken, Julie De Bock en Marlies Beckers. Dan wordt het vooral uitkijken naar Debbie Gabriels, Lotte De Vet, Floor Martens en Joyce Verdonck van wie we verwachten dat ze met veel grinta de rode loper haalt 🙂