Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Overlijden van triatleet overschaduwt winst van Sanders en Ryf in drukke 70.3 Ironman St-George
Sam Long felliciteert Lionel Sanders met de winst in St-George (foto: @itskennywithrow/Instagram Sam Long RR)
Nieuws

Overlijden van triatleet overschaduwt winst van Sanders en Ryf in drukke 70.3 Ironman St-George

Op 17 en 18 september worden in St-George in de Amerikaanse staat Utah de wereldkampioenschappen 70.3 Ironman gehouden en zaterdag leek de generale repetitie van de reguliere 70.3 Ironman triatlon een absoluut succes: een demonstratie van topfavoriete Daniela Ryf, een superspannende strijd tussen winnaar Lionel Sanders en runner-up Sam Long en dat alles tussen honderden toeschouwers aan de finish. Maar een uur na de wedstrijd sloeg de sfeer helemaal om toen Ironman het overlijden van één van de deelnemende triatleten bevestigde.

De triatleet waarvan de identiteit nog niet bekendgemaakt is, kwam in moeilijkheden tijdens het zwemonderdeel. Gelukkig hadden de redders op het water de triatleet in de problemen opgemerkt. Ze haalden de triatleet nog uit het water en brachten de eerste zorgen toe, maar dat mocht helaas niet meer baten. “We voelen enorm mee met de familie en vrienden van de atleet en we zullen hen onze ondersteuning blijven bieden in deze moeilijke tijden. De veiligheid van onze deelnemers staat bovenaan en we willen het veiligheidspersoneel tijdens het zwemmen bedanken voor hun snelle interventie,” aldus de organisatie van 70.3 Ironman St-George.

De wedstrijd werd gewonnen door de topfavorieten Daniela Ryf en Lionel Sanders. De Zwitserse was opnieuw dominant en won overtuigend in een nieuw parcoursrecord van 4u05’47. Pas 4’28 werd de Zuid-Afrikaanse Jeannie Metzler verrassend tweede. Emma Pallant werd derde op 5’15 van de Swiss Miss. Bij de mannenn kregen we in het lopen een superspannend duel tussen Sam Long en Lionel Sanders. Vooruitgeschreeuwd door dikke rijen toeschouwers aan de finish ging The Colonel nog voorbij aan de Amerikaan. Sanders won in 3u42’56 met vijf seconden voorsprong op Sam Long. De Deen Magnus Ditlev werd derde op 2’15 van Lionel.

Uitgebreid verslag mannen 70.3 Ironman St-George bij 3athlon.nl

Uitgebreid verslag vrouwen 70.3 Ironman St-George bij 3athlon.nl