Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opvallend snelle looptijden bij test-event winnaar Arnaud Dely
Arnaud Dely liep in 2021 een nieuw PR op de 10 km (foto: Pieter Rijnders)
Duathlon

Opvallend snelle looptijden bij test-event winnaar Arnaud Dely

Duatleet Arnaud Dely is de laatste weken in goeie doen, ondanks het gebrek aan wedstrijden. Nadat hij vorige week al een supersnelle 10 km liep, zette hij in het test-event van Triatlon Vlaanderen op domein Hazewinkel in Willebroek opnieuw opvallend sterke looptijden neer. Van 2 tot 4 juli vinden de Europese duatlonkampioenschappen in Targu Mures plaats. Door gebrek aan wedstrijden organiseerde Triatlon Vlaanderen een test-event in Willebroek met daarbij heel wat grote namen zoals Tim Van Hemel, Seppe Odeyn en Jan Petralia. Maar geen van hen kon op tegen Dely, die met een 14’40 in de eerste 5 km lopen duidelijk zijn kandidatuur stelde voor een selectie voor Roemenië. Maurine Ricour was de snelste bij de vrouwen.

In Willebroek ging Arnaud Dely stevig aan de leiding in het eerste lopen. De verrassend snelle Toon Mariën was de enige die ook onder de 15 minuten dook, maar hij voglde al op 19 seconden van Dely, vlak voor belofte Stef Corthouts. Tim Van Hemel wisselde als 6de en zette een sterke fietsproef neer. Opvallend overigens: belofte Thibaut De Smet was nog net een tel sneller in het fietsen dan Van Hemel, maar het zou hem slechts een 8ste plaats opleveren. Van Hemel werd derde in 52’44 en sneuvelde op nauwelijks drie seconden van Toon Mariën. Maar dat was dus ruim achter Arnaud Dely die in 51’28 met duidelijk voorsprong won.

Nieuw PR van 28’29 op 10 km

Een week eerder organiseerde zijn coach Pieter Rijnders een loopwedstrijdje tussen een paar toppers als Arnaud Dely, Mats Lunders en Laurent Bierinckx waarbij Arnaud zijn PR van 29’03 op de 10 km scherperstelde naar een indrukwekkende 28’29. De enige topduatleten die zaterdag nog ontbraken in Willebroek waren Vincent Bierinckx en de net van een achillespees-operatie gerevalideerde Angelo Vandecasteele. Die liep dit weekend de Runners Lab Flandrien race en zette met 29’13 de snelste tijd op de 10 km neer. Vincent Bierinckx liep in Geneve zijn eerste marathon en zette ineens een snelle 2u19’54 neer!

Helaas doken er weinig vrouwen op voor het test-event in Willebroek, maar Maurine Ricour liet het niet aan haar hart komen. Ze bewees opnieuw dat ze de snelste duatlete van het moment is, al hadden we liever een battle met Lotte Claes gezien. Maurine won de test in 58’48. Triatlete Jonie Vanhoutte werd op ruime achterstand tweede.

Uitslagen test-event duatlon Willebroek 2021