Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonsport blijft ondanks covid-19 groeien: Triatlon Vlaanderen bereikt recordaantal leden
Duathlon

Triatlonsport blijft ondanks covid-19 groeien: Triatlon Vlaanderen bereikt recordaantal leden

Met 4.800 leden in 2021 heeft Triatlon Vlaanderen een nieuw record te pakken. Eind maart schreven we al, naar aanleiding van de Algemene Leden Vergadering van Triatlon Vlaanderen, dat de triatlonsport in Vlaanderen in de lift zit. Terwijl we een week geleden nog lazen in de media dat veel sportfederaties in Vlaanderen kampen met structureel dalende ledencijfers, vooral door de impact van de covid-19 pandemie, blijkt triatlon nog altijd te groeien. Deze week rapporteert federatie Triatlon Vlaanderen zijn hoogste ledenaantal ooit, met overigens een opvallend groot aantal vrouwen…

De federatie heeft specifieke accenten gelegd op de jeugd en de recreatieve sporters. En dat werpt nu zijn vruchten af. De grootste stijging van het ledenaantal zit vooral in het aandeel recreatieve leden. “Ten opzichte van eind 2020 noteren we nu reeds een toename van maar liefst 27%. Het potentieel in deze doelgroep is nog groot, hier zullen we in de toekomst bijkomend op inzetten,” vertelt directeur Tom Schippers. Het aantal jeugdleden steeg met 9 %.

Grootste groei in Limburg

Triatlon is nog altijd 1 van de weinige sporten waar er wereldwijd minstens evenveel aandacht naar de vrouwen als naar de mannen gaat. Ook het aantal vrouwelijke leden van 3VL stijgt in 2021 naar recordhoogten. “Met 1.147 noteren we ook het hoogste aantal vrouwelijke leden ooit. Zij vertegenwoordigen nu 24% van onze leden. De afgelopen jaren hadden een aantal start2-projecten hier duidelijk een positieve impact op,” legt Tom Schippers uit.

Gekeken naar de geografische spreiding, is West-Vlaanderen nog altijd de grootste triatlon-provincie van Vlaanderen, met Antwerpen vlak op de hielen. Maar de grootste groei zit in Limburg, waar een groei van 21% leden werd genoteerd…

Meer informatie vind je op de website van Triatlon Vlaanderen