Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman kant zich tegen Iron Cowboy en krijgt lik op stuk: “Jullie zijn me nog 4.000 dollar inschrijvingsgeld schuldig”
Iron Cowboy James Lawrence zit woensdag alweer aan 65 volledige triatlons (foto: Iron Cowboy James Lawrence RR)
Nieuws

Ironman kant zich tegen Iron Cowboy en krijgt lik op stuk: “Jullie zijn me nog 4.000 dollar inschrijvingsgeld schuldig”

WTC, de organisatie achter het populaire triatlon-label Ironman, is deze week in het oog van een social media storm terechtgekomen nadat ze de aanval hadden geopend op James Lawrence, ook wel bekend als de Iron Cowboy, die aan een reeks van 100 volledige triatlons bezig is. In de Amerikaanse media werd de laatste tijd uitvoerig bericht over ‘Ironman’ triatlons die James probeert te doen, tot aan CNN toe. Hij zit al aan 65 stuks. Maar dat er constant wordt gesproken over ‘Ironman’ triatlons is een doorn in het oog van WTC, want de organisatie heeft niks te maken met het avontuur van de Iron Cowboy. Ze stuurden per email een klacht naar James Lawrence, maar die reageerde op zijn eigen laconieke manier, wat duizenden reacties op social media opleverde. En met zijn PS bij zijn bericht gaf hij Ironman helemaal lik op stuk: “PS: Jullie zijn me nog 4.000 dollar inschrijvingsgeld schuldig…”

193.000 volgers op Instagram

Bij Ironman zullen ze zich wel even verslikt hebben in hun koffie toen ze de reactie van James Lawrence zagen. De Iron Cowboy mag dan door veel reguliere triatleten als een gek en een aandachtszoeker worden beschouwd, James heeft wel meer dan 190.000 volgers op Instagram. En die kregen dinsdag het integrale bericht van WTC te lezen én de repliek van de Iron Cowboy zelf.

“WTC heeft recente artikels gezien die uw vroegere verwezenlijking als “50 Ironmans” en uw huidige inspanning als “100 Ironmans” beschrijven. Bij de voorbeelden horen CNN, Triathlon Magazine en Mens Journal. We contacteren deze uitgevers direct om hen te vragen hun artikels aan te passen. Ondertussen vragen we u dat u aub er van afziet om uw huidige inspanningen benoemt als het vervolledigen van “Ironmans”. Dat zou alvast helpen om misverstanden bij de pers en anderen te voorkomen,” aldus Ironman.

“15 jaar lang Ironman champion, maar ik ben klaar met jullie”

De reactie van de Iron Cowboy was scherp, met een interessante slotnoot. “Hey Ironman, ik wil helemaal niets te maken hebben met jullie. Stop met het versturen van emails terwijl ik elke dag geschiedenis probeer te schrijven door een Iron Cowboy afstand triatlon te doen. Als je een probleem hebt met media coverage over waar wij mee bezig zijn en de bewoordingen die zij gebruiken, gelieve dan hen te contacteren.”

“Jullie praten over ‘community’, inclusie en het onmogelijke doen. Wel, jullie doen een stinkend slechte job in het ondersteunen van die ene ‘dude’ die een ‘champion’ is voor jullie merk sinds bijna 15 jaar. Ik ben klaar met jullie. En als je het niet erg vindt, ik heb vandaag nog een andere wereldrecord te breken… PS: Jullie zijn me nog meer dan 4.000 dollar inschrijvingsgeld schuldig van 2020,” aldus de rake reactie van Iron Cowboy James. Met ruim 15.000 likes en 1.600 reacties lijkt Ironman zich vooral zelf in de voet geschoten te hebben…