Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Recreatieve zwemloop in Willebroek: “Watertemperatuur valt mee maar je kan ter plaatse je afstand kiezen…”
Zwemloop in Willebroek op 8 mei (foto: 3athlon.be/Just Jean)
Multisports

Recreatieve zwemloop in Willebroek: “Watertemperatuur valt mee maar je kan ter plaatse je afstand kiezen…”

Om de triatleten en duatleten in deze tijden van uitgestelde en afgelaste wedstrijden toch wat sportieve uitdagingen te bieden, organiseert Triatlon Vlaanderen op 8 mei een puur recreatieve zwemloop op het Hazewinkel domein van Willebroek. Wij spraken met 3VL-directeur Tom Schippers en die bevestigde dat de watertemperatuur het momenteel toelaat om te zwemmen. Bovendien is het een puur recreatief sportgebeuren waarbij atleten zelfs nog ter plaatse kunnen kiezen voor een andere zwemafstand of om bijvoorbeeld alleen te lopen.

De recreatieve aquatlon in Willebroek is exclusief voor leden van Triatlon Vlaanderen, dus je kan je alleen met een 3VL-licentie inschrijven voor de zwemloop. Tijdens de inschrijving kan je zelf kiezen in welke wave je van start gaat. De aquathlon wordt corona-proof georganiseerd met kleine startbubbels en social distancing voor, tijdens en na het sporten.

“Vorige week geen klachten over kou”

Wij vroegen aan 3VL-directeur Tom Schippers hoe het staat met de watertemperatuur. “Dat valt op zich goed mee, er zal 8 mei zeker gezwommen kunnen worden,” vertelt Tom. “Vorig weekend sprongen de triatleten tijdens het test-event ook in hetzelfde water en niemand had klachten over de kou. We hebben geen thermische dekens moeten bovenhalen, het viel allemaal goed mee en na het zwemmen warm je sowieso op door het lopen. Bovendien kan iedereen ter plaatse nog kiezen welke afstand hij of zij wil zwemmen. Je mag van ons zelfs ervoor kiezen om alleen te lopen. Het is een puur recreatief evenement om onze sporters toch enig perspectief te bieden. Ondertussen hopen we volgende dinsdag op beter nieuws voor buitensporten in het overlegcomité,” aldus Tom.

Het zwemwater van Hazewinkel in Willebroek is één van de huidige goedgekeurde open water locaties. Op de website van Triatlon Vlaanderen vind je alle informatie over de open water locaties. Wie op 8 mei wil mee zwemmen en lopen in Willebroek moet zich nog wel snel inschrijven:

Inschrijven voor de recreatieve aquathlon Willebroek