Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Weer geen Challenge Geraardsbergen in 2021, halve triatlon behoudt internationale label in 2022
Geen Challenge Geraardsbergen in 2021 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Weer geen Challenge Geraardsbergen in 2021, halve triatlon behoudt internationale label in 2022

In Geraardsbergen hebben ze woensdagochtend een moeilijke knoop doorgehakt en besloten om de Challenge Geraardsbergen, de grootste internationale halve triatlon van ons land, uit te stellen naar 2022. Er wordt naar een datum gezocht in dezelfde periode en de wedstrijd blijft onder het internationale Challenge label, ook al loopt het contract in principe af in 2021. De organisatie heeft de beslissing om de race te annuleren genomen omdat het te lang wachten was op een definitieve beslissing vanuit het overlegcomité. “Voor ons als organisator en voor onze atleten is deze situatie niet langer houdbaar. We hadden gehoopt inmiddels enige zekerheid te krijgen vanuit de hogere instanties maar helaas blijft de toestemming uit…”

Challenge Geraardsbergen had nochtans een waterdicht plan klaar, met een race die zich grotendeels op het afgesloten domein De Gavers zou afspelen en een sterk corona-proof protocol. “Waar we de voorbije weken goede hoop hadden onze wedstrijd te kunnen laten daar gaan, moeten we helaas besluiten dat dit onmogelijk is. Ondanks het voorleggen van een volkomen Covid-veilig plan voor onze race aan de verschillende instanties, krijgen we geen gehoor. Het enige antwoord wat we momenteel krijgen is dat we nog enkele weken moeten wachten op een definitieve beslissing. En dat kunnen we onze atleten niet aandoen, dus kiezen we voor zekerheid en schuiven we op naar dezelfde periode in 2022,” luidt het bij de organiserende ploeg van de Stad Geraardsbergen.

In 2022 onder Challenge label

Het enige lichtpuntje is dat de halve triatlon ook volgend jaar als Challenge Geraardsbergen door het leven gaat. “Ons huidige contract met Challenge Family liep dit jaar af, waardoor het nog niet zeker was dat er in 2022 een Challenge wedstrijd in Geraardsbergen zou plaatsvinden, maar gezien we dit jaar in de onmogelijkheid zijn om te organiseren kwamen Stad Geraardsbergen en Challenge Family tot een akkoord en zal de wedstrijd doorschuiven naar 2022. Dit maakt dat we iedereen die vandaag is ingeschreven kosteloos kunnen doorschuiven naar de wedstrijd van 2022,” aldus de organisatoren van Challenge Geraardsbergen.

Alle ingeschreven triatleten worden uitgebreid op de hoogte gesteld…