Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Daan De Groot klopt Seppe Odeyn in de spurt, ook Lotte Claes tweede in Powerman Portugal
Daan De Groot en Seppe Odeyn tot het uiterste gegaan in de eindsprint (foto: Be Movi/Robrecht Paesen)
Duathlon

Daan De Groot klopt Seppe Odeyn in de spurt, ook Lotte Claes tweede in Powerman Portugal

De Powerman Portugal, de eerste long distance duatlon van de internationale series van 2021, is een echte België-Holland geworden met twee keer Nederlandse winst en twee keer Belgisch zilver. De Nederlander Daan De Groot won de wedstrijd nipt na een spannende spurt met een sterk lopende Seppe Odeyn. Bij de vrouwen was de Nederlandse Ann Schoot-Uiterkamp duidelijk de sterkste, het zilver ging naar de Belgische duatlete Lotte Claes. Ook Christophe De Keyser en Jan Petralia deden van zich spreken in Mafra.

Christophe De Keyser maakte zijn debuut op de lange afstand duatlon. De Belgische kampioen sprinttriatlon begon snel aan de wedstrijd en ging in de eerste 10 km lopen aan kop van een leiderstrio. Op de fiets nam Daan De Groot de leidersplaats over, met in zijn zog een sterke Jan Petralia. Seppe Odeyn volgde op ongeveer een minuut. In het tweede lopen leek Daan De Groot vlot op zijn eerste Powerman-zege van 2021 af te stevenen maar dat was buiten Seppe Odeyn gerekend. De ex-wereldkampioen liep een bijzonder snelle laatste 10 km en kwam alsnog tot op een lengte van De Groot.

Eindspurt tussen De Groot en Odeyn

De eindspurt tussen Daan De Groot en Seppe Odeyn in de Powerman Portugal (foto: Be Movi/Robrecht Paesen)

In de eindspurt was de Nederlander net iets te sterk. Na zijn knappe comeback mocht Odeyn blij zijn met een mooie tweede plaats, voor de verrassende Duitser Dominik Sowieja en de Portugees Antonio Barata. Christophe De Keyser liep nog naar een knappe vijfde plaats. Mathias Cloostermans pakte de negende plaats en was de derde Belg in de top-10. Normaal had Jan Petralia daar ook nog ergens tussengestaan, maar Jakke Petrol gaf op tijdens het lopen. “Ik ben flauw gevallen tijdens de laatste run,” vertelt Jan. “Het was mega-gek. Ik zat blijkbaar volledig door mijn suikers,” aldus Petralia.

Lotte Claes knap tweede

Bij de vrouwen kregen we een strijd met 4 atletes, waaronder Lotte Claes. De Kamp Waes-deelneemster deed het uitstekend, maar moest in het laatste lopen de Nederlandse Ann Schoot Uiterkamp laten gaan. De Nederlandse won met ruime voorsprong haar allereerste Powerman duatlon. Lotte Claes pakte een heel mooie tweede plaats. De Portugese Raquel Rocha werd derde.