Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Halve triatlon Lievegem wordt recreatief evenement met startbubbels van 25
Geen publiek bij recreatieve halve triatlon Lievegem (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Halve triatlon Lievegem wordt recreatief evenement met startbubbels van 25

Goed nieuws voor wie ingeschreven is voor de halve triatlon van Lievegem op zaterdag 15 mei, want de organisatie kreeg dinsdagavond groen licht om de triatlon door te laten gaan, maar dan louter als recreatiief evenement, waarbij de deelnemers verdeeld worden over startbubbels van 25 triatleten. DIe triatleten worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden en iedereen heeft een specifieke startperiode doorgekregen waarbinnen ze zich moeten aanmelden en zich naar de zwemstart begeven. Op de site in Zomergem zijn allleen triatleten toegelaten, geen toeschouwers en er is ook geen sprake van een wedstrijd. “We zijn blij dat we dit recreatieve event als alternatief kunnen bieden aan de triatleten die er al zo lang naar uitkijken om nog eens te zwemmen, te fietsen en te lopen. We doen dit dan ook louter voor de triatleten zelf, want wij hadden een heel andere organisatie in gedachten, met superveel sfeer,” zegt Sam Govaert van Bro.Go Sports.

Het was dinsdag een spannende dag op het kantoor van Bro.Go Sports met eerst het overlegcomité, vooral ook met het oog op de triatlonwedstrijden die er later dit seizoen nog aankomen, en vervolgens de beslissing van burgemeester Tony Vermeire van fusiegemeente Lievegem. Die gaf uiteindelijk dinsdagavond groen licht om de halve triatlon door te laten gaan. “We zijn de burgemeester en de gemeente Lievegem enorm dankbaar dat zij ondanks alles de schouders onder dit evenement bleven zetten. De burgemeester heeft ons wel op het hart gedrukt dat we er geen wedstrijd van mogen maken en het dus een recreatief event moet zijn, corona-proof, zonder toeschouwers en met startbubbels van maximum 25 triatleten,” vertelt Sam Govaert.

“We doen dit voor de atleten”

“We zijn blij dat we dit recreatieve event als alternatief kunnen bieden aan de triatleten die er al zo lang naar uitkijken om nog eens te zwemmen, te fietsen en te lopen. We doen dit dan ook louter voor de triatleten zelf, want hadden een heel andere organisatie met veel sfeer. We kunnen maar de helft van ons terrein gebruiken en van een zotte festivalweide met sfeer en beats zal geen sprake zijn. We willen dan ook namens ons volledige team en namens de gemeente Lievegem met klem vragen aan de triatleten om zich strikt aan de regels te houden, de social distancing te bewaren en vooral zich aan de aan hen gecommuniceerde tijdslots te houden voor aanmelding en start van de triatlon,” aldus Sam Govaert, die druk bezig was met alle ingeschreven deelnemers een duidelijke briefing en planning te bezorgen.

Meer informatie vind je op de website van Bro.Go Sports.