Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Stenn Goetstouwers zesde in Challenge Riccione, Heemeryck zakt opnieuw terug in lopen
Pieter Heemeryck aan de leiding tijdens het fietsonderdeel in Riccione (foto: Challenge Family)
Nieuws

Triatleet Stenn Goetstouwers zesde in Challenge Riccione, Heemeryck zakt opnieuw terug in lopen

Triatleet Pieter Heemeryck probeerde zondag in het Italiaanse Riccione revanche te nemen voor zijn opgave in de Challenge Gran Canaria en streed opnieuw de hele tijd voorin, maar opnieuw zakte hij in het lopen weer weg. Zo werd Stenn Goetstouwers de beste Belg in de Challenge Riccione, een triatlon over de halve afstand met 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. De Tank van Wuustwezel pakte in een sterk veld een knappe zesde plaats na een erg regelmatige wedstrijd. De overwinning ging naar de verrassend sterke Thomas Steger die in het lopen vanuit de achtergrond nog een pak atleten voorbij stormde en in de slotronde voorbijging aan topfavoriet Pablo Dapena.

Pieter Heemeryck was de snelste zwemmer onder de favorieten en zette Pablo Dapena op 10 seconden. Andere favorieten zoals Michael Raelert (30″), Andi Boecherer en Ruedi Wild (1’00) volgden wat verderop. Stenn Goetstouwers volgde op net geen twee minuten, Sebastian Kienle verloor net geen drie minuten.

Halfweg het fietsen ging de Italiaan Mattia Ceccarelli aan de leiding, maar Pieter Heemeryck volgde op een handvol seconden, aan kop van een groepje met Michael Raelert, Andi Boecherer, Frederic Funk, Pablo Dapena en Guilio Molinari. Ze hadden meer dan 2 minuten voorsprong op een achtervolgende groep met onder andere Stenn Goetstouwers. Kienle volgde halfweg op 3’10. In het tweede deel van het fietsen zette Ceccarelli zijn solo door. Na 90 km wisselde de Italiaan als leider. Pieter Heemeryck volgde op iets meer dan een minuut, samen met nog altijd Dapena, Raelert, Molinari, Boecherer en Funk. De sterke Franse triatleet William Mennesson wisselde als achtste op 2’48, samen met Lukas Kocar. Stenn Goetstouwers kwam als tiende de wisselzone binnen op 3’13 van Ceccarelli. Twintig seconden later volgden Ruedi Wild en Sebastian Kienle.

Inhaalrace van Steger en Kienle

In het lopen ging Pieter Heemeryck nog even aan de leiding, maar net zoals in de vorige triatlons kende hij opnieuw een terugval. De Domo-Scott atleet zou uiteindelijk niet meer in de top-20 finishen. Pablo Dapena nam de leiding over en de snelle loper van het Belgische BMC-2XU team leek op weg naar de zege. Maar dat was buiten de sterke Oostenrijk Thomas Steger gerekend. De ex-ploegmaat van Marino Vanhoenacker wisselde als 13de op ruim vier minuten van Ceccarelli. Maar hij raapte alle atleten voor hem op. In de slotronde ging Steger ook voorbij Dapena en hij won de Challenge Riccione in 3u52’34. Pablo Dapena werd op 1’20 tweede. Sebastien Kienle deed ook een geweldige inhaalrace en werd derde in 3u55’19. Stenn Goetstouwers kwam als zesde over de streep in 3u56’47.

Opgave geblesseerde Tondeur

Bij de vrouwen was het uitkijken naar Alexandra Tondeur, maar zij moest de strijd na het fietsen staken met een TFL-blessure aan de knie waar ze al een tiental dagen last van had. “Ik wou het alsnog proberen, maar toen ik van de fiets stapte, voelde ik te veel pijn en moest ik opgeven. Ik heb gegokt en verloren,” aldus Tondeur. In het zwemmen werd het tempohoog gehouden door twee triatletes die we vooral van de korte afstand kennen. De Italiaanse Ilaria Zane en de Britse India Lee kwamen na 28’50 als leidsters uit het water, met Sarissa De Vries in derde positie. De Nederlandse rukte in het fietsen al snel op naar voor en nam de koppositie over om die voorlopig niet meer af te geven.

Alexandra Tondeur moest aan een stevige inhaalrace beginnen. Ze verloor 4’14 in het zwemmen en kwam vlak achter de sterke Franse triatlete Justine Mathieux als 13de uit het water. Tijdens het fietsen schoof ze halfweg op naar de achtste plaats, op 4’46 van Sarissa De Vries. Maar na 90 km fietsen zat de wedstrijd van Alexandra er helaas op. Momenteel loopt De Vries nog altijd aan de leiding en de Nederlandse lijkt met nog 1 ronde te gaan op winst af te stevenen.