Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-Belgisch kampioen triatlon aangereden door auto “Al lang blij dat ik het nog kan vertellen…”
Tim Van Hemel won in 2020 nog de triatlon van La Roche (foto: Sportevents)
Nieuws

Ex-Belgisch kampioen triatlon aangereden door auto “Al lang blij dat ik het nog kan vertellen…”

Triatleet Tim Van Hemel, de Belgische kampioen kwarttriatlon van 2018, is dinsdagmiddag in het Nederlandse Eindhoven aangereden door een auto en naar het ziekenhuis afgevoerd. De 31-jarige kinesist uit Balen fietste naar zijn trainer Koen De Haan. Bij het opnieuw naar huis fietsen werd hij op een kruispunt door een onoplettende bestuurder vol aangereden. Tim belandde tegen de voorruit van de wagen, maar de schade lijkt op het eerste zicht mee te vallen. “Van het ongeluk zelf herinner ik me niets meer, dat is een zwart gat, maar ik ben allang blij dat ik het nog kan verder vertellen…”

Mogelijk geen Challenge St-Polten

Het ongeval gebeurde op een kruispunt in het centrum van Eindhoven. De autobestuurder merkte de triatleet die van links kwam gefietst wellicht niet op. Tim kwam op de voorruit van de auto terecht en werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De schade valt al bij al nog mee. “Ik zit momenteel in de zetel met een zonnebril op, wegens een hersenschudding,” vertelt Tim. “Verder heb ik wat kneuzingen en zwellingen, maar geen breuken. Maar pas over een paar dagen, als de zwellingen afgenomen zijn en ik bij de sportarts passeer, zal het pas duidelijk worden wat de echte schade is.”

Het ongeval is een serieuze streep door de rekening van de tweevoudige Europese kampioen cross-duatlon en cross-triatlon. Hij zou normaal zijn seizoen starten met de Challenge St-Polten, een internationale halve triatlon in Oostenrijk, op 30 mei. “Ik weet nog niet of ik er zal starten. Het had mooi geweest om er met een grote Belgische delegatie te zijn (er zijn 7 Belgische pro-triatleten ingeschreven in St-Polten – redactie), maar ik heb samen met de trainer al besproken om dit meer op de lange termijn te bekijken. Want sowieso gaat er de komende tien dagen van trainen geen sprake zijn en dat is verre van de ideale voorbereiding op zo’n halve triatlon natuurlijk,” legt een ontgoochelde Tim uit.

“Herinner me niks van het ongeval zelf”

Het ongeval haalde ook de krant. Als we de foto’s bekijken op de website van het Eindhovens Dagblad dan was de impact van het ongeval best wel groot. Maar Van Hemel weet zelf niks meer van het ongeluk. “Ik ben KO gegaan en herinner me niets meer van het ongeval,” vertelt Tim. “Ik weet dat ik als eerste mijn zwangere vrouw Anouska heb gebeld toen ik weer bij bewustzijn kwam. Maar verder is het een zwart gat. Mijn pa is met Anouska mee naar Eindhoven gekomen en toen ik uit het ziekenhuis mocht, zijn we nog langs de plaats van het ongeval gereden. Maar ook toen kwam het niet terug, dus ik weet ook niet hoe het precies gebeurd is.”

“Ik heb nog wel de bestuurder van de wagen gesproken. Die mens was ook enorm geschrokken en zwaar onder de indruk. Hij vertelde me wel dat hij me pas gezien had toen ik letterlijk op zijn voorruit lag. Van mijn fiets blijft ook niet veel over, maar goed, die is vervangbaar. Het voordeel is dat ik nu naar een nieuwe fiets kan uitkijken. Maar ik ben vooral blij dat ik het nog kan verder vertellen,” aldus Tim Van Hemel.