Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys en Femke Scheepers winnen zwemloop Maaseik
Een blij triatlonkoppel na de zwemloop in Maaseik. Birgit Massagé werd 5de, Ruben Geys won (foto: TrisportMnK/Erik Vanhove)
Multisports

Ruben Geys en Femke Scheepers winnen zwemloop Maaseik

Met all-round triatleet Ruben Geys en jong talent Femke Scheepers heeft de zwemloop van TrisportMnK in Maaseik zaterdag twee mooie winnaars gekregen in de open reeks, met 500 meter zwemmen en 4.000 meter lopen. Het was meteen de eerste echte wedstrijd van het 2021 seizoen, iets waarnaar veel atleten hadden uitgekeken. Het zwemmen gebeurde in verschillende van elkaar gescheiden reeksen en in de namiddag startte het lopen op basis van de zwemtijden. Snelste zwemmer Leo Michel kwam als eerste aan de start, de rest mocht zich achter hem opstellen en vertrok op de achterstand die ze in het zwemmen opgelopen hadden. Zo kregen we een paar mooie inhaalraces te zien.

Leo Michel was één van de vier atleten die onder de 6 minuten klokten op de 500 meter zwemmen. Hij zette met 5’47 de snelste tijd neer. Maarten Christis (5’55), Justin Steenkamp (5’55) en Arno Lambrecht (5’57) waren de vier andere snelle zwemmers. Andere favorieten zoals Jelle Clijsters (6’15), Wouter Simons (6’11) en Ruben Geys (6’16) beperkten de schade. Het beloofde dan ook een spannend loopnummer te worden.

Het werd al snel duidelijk dat Leo Michel zijn koppositie niet zou kunnen vasthouden. Arno Lambrecht, bekende naam en veel-winnaar in het zwemloopcircuit, kreeg hem al snel te pakken en pakte de leidersplaats over. Lambrecht leek op de zege af te stevenen, maar Ruben Geys was in het lopen duidelijk de snelste. In de slotfase ging hij voorbij Lambrecht. De Balense triatleet won in 18’56 met slechts 8 seconden voorsprong op Arno Lambrecht. Wouter Simons werd derde in 19’23 voor Jelle Clijsters en Leo Michel.

Nederlandse vice-kampioene Femke Scheepers wint

Bij de vrouwen was de Nederlandse vice-kampioene triatlon bij de jeugd Femke Scheepers iedereen te snel af. De 16-jarige triatlete zette met 6’29 de tweede zwemtijd neer in de 500 meter, op slechts 3 seconden van snelste zwemster Lotte Bloemen. In het lopen nam de Nederlandse meteen de koppositie in en die stond ze niet meer af. Femke Scheepers, in 2019 ook al winnares bij de Jeugd B in Maaseik en nu voor het eerst tussen de elite atletes, won de zwemloop in 22’52. Astrid Van Cauwelaert werd tweede op exact een halve minuut en zes seconden later pakte Sarah Verjans de derde plaats, vlak voor Kyanie Blom. Birgit Massagé, de partner van winnaar Ruben Geys, liep naar de vijfde plaats in 24’15.

Alle winnaars bij de jeugd

Ook de jeugdreeksen waren sterkbezet. Bij de 6- en 7-jarigen was Benjamin Leysen de snelste. Bij de 8- en 9-jarigen was Fea Huybrechts alle jongens en meisjes te snel af in 4’26. Finn Vervloet was de snelste bij de jongens met 4’54. Tom Nezer bleef slechts 4 seconden voor Lotta Huybrechts bij de 10- en 11-jarigen. Bij de jeugd C (12 en 13 jaar) wonnen Preben Fleerackers en Violette Chauveheid. En bij de Jeugd B (14 en 15 jaar) was de winst voor Jules Vos en Marthe Roelans.

Alle uitslagen Zwemloop Maaseik 2021