Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens niet blij met toneelstukje van Blummenfelt “Volgende keer zal het niet meer waar zijn…”
Jelle Geens aan kop in Ykohama, voor Blummenfelt en Yee (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Jelle Geens niet blij met toneelstukje van Blummenfelt “Volgende keer zal het niet meer waar zijn…”

Met een schitterende tweede plaats heeft triatleet Jelle Geens het World Triathlon Championship Series seizoen sterk ingezet en dat is, 10 weken voor de olympische triatlon in Tokio, alvast goed nieuws. Bovendien klonk Jelle Geens vlak na de finish heel strijdvaardig. Hij was duidelijk de sterkste man in wedstrijd, maar liet zich ringeloren door de Noor Kristian Blummenfelt. “Nu weet ik het voor de volgende keer dat hij een stukje toneel kan spelen. De volgende keer zal het niet meer waar zijn…”

“Inschattingsfout gemaakt in het zwemmen”

Jelle Geens moest na het zwemmen zwaar aan de bak in Yokohama. “Ik denk dat ik één van mijn slechtste zwemnummers had sinds een heel lange periode. Ik heb een inschattingsfout gemaakt. Ik was eerst vanuit de rechterkant mee. Maar ik kon Richard Varga’s voeten niet volgen en dan ben ik helemaal naar de linkerkant gegaan omdat ik wist dat daar veel goeie atleten zaten. Maar die zwommen redelijk verkeerd en aan de boeien zwom ik bijna laatste. Op karakter ben ik nog wat plaatsen opgeschovenn en uiteindelijk was ik nog juist mee met Gustav Iden, ideaal om mee te fietsen.”

“Blummenfelt was goed toneeltje aan het spelen”

Blummenfelt in het spoor van Jelle Geens (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)

In het lopen leek Jelle wel de sterkste man in wedstrijd. Hij was dan ook niet mals voor Blummenfelt. “Het fietsen ging goed, we draaiden goed rond, waardoor we snel tijd goedmaakten. In het lopen ging ik gewoon met Jonas Schomburg mee. Die vertrekt altijd extreem hard en ik wist dat die wel een beetje ging stilvallen, want hij vertrok veel te hard. Het was bij mij ook redelijk op de limiet. Vanaf dan heb ik bijna alles alleen op kop gedaan.”

“De uiteindelijke winnaar was een goed toneeltje aan het spelen in mijn voeten. Op het einde had hij nog meer over dan ik en ik had die versnelling niet meer echt. Het was wel een redelijk slopende race in de hitte, die ik nog niet gewoon ben. In Girona is het nog niet zo warm geweest. Maar nu weet ik het voor de volgende keer dat hij een stukje toneel kan spelen. De volgende keer zal het niet meer waar zijn,” vertelt een strijdlustige Jelle.

“Goeie repetitie voor Tokio”

Jelle Geens blij met zijn derde WTCS podium (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)

Uiteindelijk was de triatlon in Yokohama een generale repetitie voor de Olympische Spelen in Tokio en dat zag er dus alvast goed uit. “Jazeker, het was een goeie repetitie voor Tokio,” gaat Jelle verder. “Het is in hetzelfde land. En zo goed als iedereen was hier. Maar er zijn zeker ook nog werkpunten en ik denk zeker dat ik nog niet op mijn limiet zit. Ik ben ook nog niet op hoogtestage geweest, waarvan ik altijd goed ben achteraf. Het geeft wel heel veel vertrouwen en moed om die eerste wedstrijd na zo’n lange periode weer direct op het podium te staan.”

Jelle Geens mag vrijdag opnieuw aan het werk, in het olympic qualification event voor de Mixed Team Relay in Lissabon en ook daarvoor is het vertrouwen groot. “Ik doe inderdaad de Mixed Team Relay mee, samen met de rest (Marten, Claire en Valerie – redactie). Ik wil in Lissabon zeker zo goed doen als vandaag,” aldus zilveren Jelle.