Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hoka lanceert 1 juni update van meest populaire loopschoen – de Hoka One One Clifton 8
Extra

Hoka lanceert 1 juni update van meest populaire loopschoen – de Hoka One One Clifton 8

De Hoka One One Clifton is al jaren een erg populaire loopschoen bij triatleten, dankzij zijn prima balans tussen prestatie en comfort. De Clifton 8 is de nieuwste update van het populairste product van Hoka. De hardloopschoen heeft dezelfde geliefde eigenschappen die de Clifton-serie zo populair heeft gemaakt onder hardlopers van alle niveaus. De Clifton 8 herdefinieert de pasvorm, het gewicht en de loopervaring van eerdere modellen en is daarmee de beste, meest comfortabele versie tot nu toe volgens Hoka One One.

Clifton sinds 2014 populair

De Clifton gaf met zijn debuut in 2014 maximaal dempende footwear een nieuwe richting. Dankzij deze schoen hoefden hardlopers niet meer te kiezen tussen lichtgewicht performance en ondersteunende demping. Al snel groeide de Clifton uit tot een van de populairste HOKA-stijlen en stond hij bekend als dagelijks werkpaard voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers – een reputatie die elke nieuwe versie verder heeft onderstreept. De nieuwe generatie van deze ultieme hardloopschoen, de Clifton 8, biedt opnieuw de gewicht-tot-demping-ratio die ‘m tot favoriet maakt; de schoen voorziet in soepele ondersteuning én is ideaal voor sprints.

De Clifton 8 blijft ontzettend licht, maar levert tegelijkertijd betere prestaties op het gebied van duurzaamheid en een soepele loopervaring. De opvallendste update is een gloednieuwe ultralichte schuimrubber in de middenzool dat is ontworpen voor een zachte demping en energieke respons bij elke stap. Daarnaast is de schoen uitgerust met een nieuw ontworpen bovenwerk van mesh dat ultralicht, ademend en veerkrachtig is, zodat atleten ermee tot het uiterste kunnen gaan. De brede basis biedt voldoende stabiliteit en dankzij een ultrazachte tong en hogere lip aan de achterzijde bij de hak is dit de meeste comfortabele Clifton-versie tot nu toe.

“Alleen elementen aangepast die echt verbeterd konden worden”

Gretchen Weimer, vice president of product bij Hoka wilde niet raken aan de kern van de Clifton: “We horen zo veel lopers zeggen dat de Clifton de perfecte schoen is, maar we weten dat hij nóg beter kan en geven dan ook niet op voor wat betreft innovatie en verbetering. We wisten dat we met deze update voorzichtig te werk moesten gaan en dat het belangrijk was om alleen de elementen aan te passen die echt verbeterd konden worden – zonder de eigenschappen die de Clifton zo populair hebben gemaakt tekort te doen. Ons team is er met de Clifton 8 in geslaagd om een fantastische update te creëren die de loopervaring echt naar een hoger niveau tilt.”

De Clifton 8 wordt op 1 juni gelanceerd. Op de website van Hoka One One kan je je al inschrijven voor de premiere. De schoen heeft een adviesprijs van 140 euro, dezelfde prijs als de Clifton 7. Op verdere details zoals gewicht en andere specificaties is het nog even wachten tot 1 juni. Vanaf dan vind je normaalgezien de Hoka Clifton 8 ook bij 3athlon.be partners Optimize Bike & Tri en Vedette Sport.