Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers stijgt 23 plaatsen en is derde Belgische triatleet in top-100 World Rankings
Stenn Goetstouwers finisht 6de in Riccione (foto: Stenn Goetstouwers RR)
Nieuws

Stenn Goetstouwers stijgt 23 plaatsen en is derde Belgische triatleet in top-100 World Rankings

Triatleet Stenn Goetstouwers van het Athletes For Hope team van Marc Herremans heeft met zijn knappe zesde plaats in de Challenge Riccione een goeie zaak gedaan in de World Ranking van PTO, de Professional Triathletes Organisation. Omdat het een sterkbezette wedstrijd was, kreeg de halve triatlon in Italië een hoge coefficient mee. De ‘Tank van Wuustwezel’ stijgt op die manier maar liefst 23 plaatsen en komt voor het eerst de top-100 van de PTO World Ranking binnen. Hij is de derde Belg in de top-100 bij de mannen.

Pieter Heemeryck en Bart Aernouts zakten elk twee plaatsjes, maar blijven wel de hoogst gerangschikte Belgische triatleten in de top-100. Pieter staat momenteel op de 32ste plaats met 85,26 punten. Bart Aernouts volgt drie plaatsen verderop, op de 35ste positie met 84,25 punten. Stenn Goetstouwers stijgt 23 plaatsen en komt de top-100 binnen, op de 89ste plaats met 69,88 punten. De leidersplaats is nog steeds voor Jan Frodeno, die na zijn zeges in Miami Gran Canaria met 107,87 vijf punten meer telt dan Alistair Brownlee. Na de winst in de 70.3 Ironman St-George stijgt Lionel Sanders drie plaatsen in de ranking. Hij volgt als derde met 101 punten.

Bekijk de ranking van de mannen op de website van PTO

Ryf stoot Adam van de troon, Alexandra zakt 50 plaatsen

Daniela Ryf werd in 2019 wereldkampioene 70.3 Ironman in Nice (foto: 3athlon.be/Just Jean)

Bij de vrouwen stoot Daniela Ryf met haar overwinning in de 70.3 Ironman St-George de Nieuw-Zeelandse Teresa Adam van de troon van de PTO World Ranking. De Zwitserse staat met 118,05 punten bijna 10 punten voor op Teresa Adem (108,74). De Duitse Ironman wereldkampioene Anne Haug staat met 107,54 punten op de derde plaats.

Bij de Belgische vrouwen verloor Alexandra Tondeur haar toppositie. De laatste weken zat het niet mee bij Alexandra en na haar door blessure gedwongen opgave in de Challenge Riccione verliest ze maar liefst 50 plaatsen in de top-100. Ze is nu 87ste met 57,02. Daardoor zijn Tine Deckers en Sara Van de Vel de hoogst gerangschikte Belgische triatletes. En dat is opvallend, want Tine kondigde in 2020 haar triatlon-pensioen aan en Sara richt zich sinds 2020 volledig op het wielrennen. Tine staat op plaats 47 met 72,06 punten. Sara is 78ste met 61,98 punten. Katrien Verstuyft, die dit jaar nog niet aan internationale races deelnam, is 82ste met 58,90 punten.

Bekijk de volledige vrouwen ranking op de website van PTO